«Κόκκινος συναγερμός» στο Πεκίνο: «Πνίγηκε» στο νέφος-Με αντιασφυξιογόνες μάσκες οι πολίτες

Έκτακτα μέτρα έλαβε η κυβέρνηση

​«Κόκκινο» χτύπησε η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα οι Αρχές, για πρώτη φορά στην ιστορία, να επιβάλουν έκτακτα μέτρα όπως είναι η εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων, το κλείσιμο των σχολείων, το σπαστό ωράριο στα καταστήματα και ο περιορισμός της εργοστασιακής παραγωγής.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική με τις μετρήσεις ρύπων να φτάνουν τα 300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει όριο τα 25 μικρογραμμάρια. Η κυβέρνηση αποδίδει τη ρύπανση στα «οχήματα με κινητήρα», η οποία ενισχύεται από την αυξημένη κατανάλωση κάρβουνου εξαιτίας του χειμώνα.

Το νέφος που έχει καλύψει τα πάντα στο Πεκίνο είναι πολύ έντονο την τελευταία εβδ��μάδα και μετά από μια μικρή «ανάπαυλα» το σαββατοκύριακο επέστρεψε ακόμα πιο ισχυρό την Δευτέρα, ωθώντας τις αρχές στη λήψη έκτακτων μέτρων.

Ήδη από πολύ νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, βρέθηκαν στην πλατεία Τιενανμέν για να παρακολουθήσουν την έπαρση της σημαίας. Παρότι το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι κάποιοι κάτοικοι αγνόησαν ακόμη και τις ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, σε γενικές γραμμές οι δρόμοι της κινεζικής πρωτεύουσας έμοιαζαν πιο άδειοι από ό,τι συνήθως.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζεν Τσινίνγκ, συγκάλεσε τη Δευτέρα το βράδυ έκτακτη σύσκεψη για το συντονισμό των μέτρων στο Πεκίνο και τις γειτονικές πόλεις και αύξησε τις ομάδες περιβαλλοντικής επιθεώρησης σε 12.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top