Πρωτοφανής απόφαση από Φινλανδία-«Για τη φουκαριάρα τη μάνα τους» θα εργάζονται οι πρόσφυγες!

Η κυβέρνηση θεσπίζει αυστηρότερα μέτρα για να μην προσελκύει πρόσφυγες

​Την πρόθεση της Φινλανδίας να ζητήσει από τους αιτούντες άσυλο να εργάζονται αμισθί και να επιμορφώνονται όσον αφορά στον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα, παρουσιάζοντας μέτρα για την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης» των προσφύγων, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η φινλανδική κυβέρνηση θα προβαίνει τακτικά σε επαναξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στις χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο, δύο φορές το χρόνο, και αν το κρίνει απαραίτητο θα ακυρώνει τις άδειες παραμονής που τους έχει χορηγήσει.

Έπειτα από την τελευταία αξιολόγηση για το Αφγανιστάν, η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να μην χορηγεί πλέον επικουρική προστασία σε αιτούντες άσυλο από το νότιο και το ανατολικό Αφγανιστάν, που υποστηρίζουν ότι απειλείται η ζωή τους ή κινδυνεύουν να υποστούν βασανιστήρια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αναθέτει αμισθί εργασία σε αιτούντες άσυλο, προκειμένου να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους...

«Δεν αφορά απαραίτητα εργ��σία με αμοιβή, μπορεί να είναι εργασίες στην ύπαιθρο, κάποιες εργασίες συντήρησης σε κέντρα υποδοχής... Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νιώθουν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάρι Λίντστρομ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top