Το ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ μήνυμα στον Έλληνα που πέθανε στο μακελειό της Καλιφόρνια- Το φιάσκο του FBΙ

Τον καυγά του μακελάρη με τον Θαλασσινό αποκαλύπτει συνάδελφός τους

Το ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ μήνυμα στον Έλληνα που πέθανε στο μακελειό της Καλιφόρνια- Το φιάσκο του FBΙ

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο ενόσω οι αρχές ερευνούν τα κίνητρα των δραστών για το μακελειό της Καλιφόρνια.

Όπως δημοσιεύουν οι International Business Times, o 52χρονος ελληνικής καταγωγής, Νικόλας Θαλασσινός, ένας από τα 14 θύματα του μακελειού, είχε δεχθεί ένα απειλητικό μήνυμα στο facebook, θρησκευτικού περιεχομένου, μία μέρα πριν τον σκοτώσουν.

Σε μια από τις αναρτήσεις του στο Facebook, ο Θαλασσινός αναφέρει ότι είχε λάβει ένα απειλητικό μήνυμα σε σχέση με το Ισραήλ.

thalasinos.jpg
«Αυτό είναι ένα μήνυμα που μου έστειλε ο αντισημιτικός Med Ali Zarouk:

“Ποτέ δεν θα καταφέρετε να κάνετε μια χώρα για τους Εβραίους, επειδή είστε εγκληματίες και δειλοί, που χρησιμοποιείται τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να πολεμήσει για σας. Σύντομα θα διωχθείτε, θα πεθάνετε και ποτέ μα ποτέ δεν θα δείτε χώρα το Ισραήλ!”» έγραψε χαρακτηριστικά ο Θαλασσινός στο προφίλ του και σχολίασε ότι «αυτός που έγραψε το μήνυμα, ο οποίος είναι ανορθόγραφος και “χάλια” στη γραμματική, φαίνεται να ξεχνά πως το Ισραήλ είναι ήδη χώρα!”».

Ο καυγάς του Φαρούκ με τον Θαλασσινό

Όπως κατέθεσε η οικογένεια του 28χρονου μακελάρη στους ανακριτές του FBI, ο Φαρούκ δεχόταν επικριτικά σχόλια για την παραδοσιακή μουσουλμανική εμφάνισή του, και τη θρησκεία του. Μάλιστα, οικείοι του υποστηρίζουν ότι είχε τσακωθεί για θέματα θρησκείας με τον Έλληνα εβραίο.

Η συνάδελφός τους Κιουλέμ Στεφέν είπε, σύμφωνα με τηνDailyMail ότι οι δυο τους είχαν μια έντονη συζήτηση και πως είχε καλέσει τον Νικόλα Θαλασσινό, ο οποίος της πως ο 28χρονος πίστευε ότι το Ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία και ότι ισχυριζόταν πως οι Αμερικανοί δεν το καταλαβαίνουν.

H ζωή του Έλληνα που σκοτώθηκε στο μακελειό – Τι λέει η σύζυγός του

Ήταν παθιασμένος με τη δουλειά του και την πολιτική και ευλαβής πιστός, είναι τα λόγια που χρησιμοποιούν η Τζένιφερ, η σύζυγός του, και ένας φίλος του για να περιγράψουν τον Νικόλα Θαλασσινό.
Η 41χρονη Τζένιφερ περιγράφει επίσης τον σύζυγό της ως έναν καλό άνθρωπο, έναν ιπποτικό άνδρα, με πολλούς φίλους που είχε αποκτήσει συναναστρεφόμενος και άλλους πιστούς και μέσω του Facebook, μέσω του οποίου πολλοί από αυτούς εξέφρασαν τη λύπη τους για την απώλειά του.

Ο Θαλασσινός, επιθεωρητής και αυτός για θέματα υγείας, συνεργαζόταν με τον Σάγεντ Φαρούκ στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας Υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, όπως σας μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Το ζευγάρι -και οι δύο μεσσιανιστές Εβραίοι- είχε γνωριστεί μέσω Ίντερνετ και ήταν μαζί για 14 χρόνια.

«Ο σύζυγός μου ήταν ευλαβής πιστός», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι στην γραβάτα του φορούσε το Άστρο του Δαυίδ. «Ήθελε να υπηρετεί τον Κύριο και να φέρει κι άλλους κοντά στον Κύριο», πρόσθεσε.
Προχθές, όπως έκανε κάθε μέρα, ο Θαλασσινός την πήγε στη δουλειά της. Όμως αυτήν την Τετάρτη, ο σύζυγός της τη συνόδευσε μέχρι την τάξη του σχολείου όπου η Τζένιφερ διδάσκει μεταφέροντας κάποια σνακ.
«Οπότε πήρα άλλη μια αγκαλιά και ένα φιλί προτού να φύγει», είπε χθες η Τζένιφερ, εκπαιδευτικός σε σχολείο της περιοχής.
Τι δήλωσε καλός φίλος του Θαλασσινού
«Είχε μια εκπληκτική εργατική ηθική», δήλωσε παράλληλα ο φίλος του Εντ Μπεκ, η σύζυγος του οποίου ήταν κάποτε συνεργάτης με τον Θαλασσινό σε υπηρεσία του Νιού Τζέρσεϊ, προτού ο τελευταίος μετακομίσει, πριν από περίπου μια δεκαετία, στην Καλιφόρνια.

«Η δουλειά του επιθεωρητή για θέματα υγείας δεν είναι προφανώς και το πιο ελκυστικό επάγγελμα στον κόσμο. Εκείνος όμως ήταν παθιασμένος με αυτό. Ήθελε να βεβαιώνεται ότι οι άνθρωποι θα είναι ασφαλείς», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο Θαλασσινός έχει δύο ενήλικους γιους.

Τα τελευταία χρόνια ο φίλος του ανησυχούσε για το Ισραήλ, θυμάται επίσης ο Μπεκ, και, όπως προσθέτει, ήταν εξαιρετικά ειλικρινής όσον αφορά στις απόψεις του.

Το φιάσκο το�� FBI
Το FBI παρακολουθούσε άτομα και δίκτυα με τα οποία είχε επαφές ο μακελάρης του Σαν Μπρναρντίνο της Καλιφόρνια, όμως ο ίδιος δεν είχε κριθεί επικίνδυνος. Όπως αναφέρουν το CNN και το Associated Press, ότι για ακόμη μια φορά το FBI εκτίθεται και αυτό το φιάσκο οδήγησε στο θάνατο 14 ατόμων.
Οι πληροφορίες των ΜΜΕ των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το BFI είχε στοχοποιήσει ως ύποπτα για τρομοκρατία άτομα με τα οποία συνομιλούσε ο Σαγέντ Φαρούκ. Ο ίδιος όμως και η σύζυγός του παρά το γεγονός ότι είχαν φτιάξει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, δεν εντοπίστηκαν έγκαιρα.
Τα στοιχεία που έρχονται τώρα στο φως είναι ότι περνούσε ώρες ατελείωτες στο τζαμί, επικοινωνούσε μέσω internet με διάφορα ισλαμιστικά δίκτυα, διαφωνούσε για θέματα θρησκείας με συναδέλφους του, οι γείτονες είχαν παρατηρήσει ύποπτη συμπεριφορά (αλλά δεν έκαναν καταγγελία για να μην κατηγορηθούν για ρατσισμό), όμως το FBI δεν κινητοποιήθηκε.
Σε ότι αφορά στη σύντροφο του Φαρούκ, σύμφωνα με τους Λος Άντζελες Τάιμς, το γεγονός ότι μία μητέρα που είχε γεννήσει πριν από έξι μήνες άφησε το μωρό της για να εκτελέσει άτομα με ειδικές ανάγκες περιπλέκει την κατάσταση. Πηγές του FBI αναφέρουν ότι δεν είναι εύκολο για μία γυναίκα να αποχωριστεί το μωρό της για μία αποστολή αυτοκτονίας. Για το λόγο αυτό , οι αμερικανικές αρχές εστιάζουν στο παρελθόν της Μαλίκ αλλά και του Φαρούκ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top