Ένας ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ χορός για γαλαζοαίματους και κροίσους- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ

Γίνονται σύγχρονα «συνοικέσια»

Ένας ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ χορός για γαλαζοαίματους και κροίσους- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ

​Πρόκειται για μία ��πό τις πιο λαμπρές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Παρίσι.

la-comtesse-gloria-de-limburg-.jpg
Είναι ο ετήσιος χορός, ο λεγόμενος Bal des Debutantes, που παίρνουν μέρος περίπου 25 νεαρά κορίτσια ηλικίας 16 έως 25 ετών της υψηλής κοινωνίας της Ευρώπης, των ΗΠΑ και όχι μόνο.

les-vingt-debutantes-entourees-de-stephane-bern.jpg
Οι νεαρές που είτε είναι κόμισσες, είτε γαλαζοαίματες ενώ κάποιες δεν έχουν τίτλους και είναι απλά ζάμπλουτες, βάζουν τις πανάκριβες τουαλέτες τους και παρουσιάζονται στην βασιλική αυλή.

les-cavaliers2.jpg
Εκεί, τις περιμένουν γιοι κροίσων οι οποίοι επιλέγουν την συνοδό τους για τον χορό και πολλές φορές… για την υπόλοιπη ζωή τους.

compte1.jpg
Η συγκεκριμένη παράδοση κρατάει πολλά χρόνια… τα νεαρά κορίτσια της καλής κοινωνίας, πριν παντρευτούν, έπρεπε με αφορμή κάποιο χορό να παρουσιαστούν στη βασιλική αυλή.

les-20-participantes.jpg
Ο πρώτος χορός έλαβε χώρα στην Βρετανική αυλή το 1780 και αποτέλεσε έθιμο για την Αγγλία μέχρι το 1953, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ το κατήργησε.

21253-1.jpg
Ωστόσο, η παράδοση είχε περάσει ήδη από το 1950 στη Γαλλία. Καταργήθηκε το 1968 και τελικά ξαναέγινε θεσμός το 1992. Για πρώτη φορά το 2003 πήραν μέρος γαλαζοαίματες και πάμπλουτες νεαρές από την Κίνα, την Αφρική και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top