Ρωσία: ΑΥΤΕΣ είναι οι αποδείξεις ότι ο Ερντογάν κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εμπλέκει και την οικογένεια του

Ρωσία: ΑΥΤΕΣ είναι οι αποδείξεις ότι ο Ερντογάν κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές

​Κι άλλο λάδι στη φωτιά ρίχνει η Ρωσία με νέες κατηγορίες για τον Ερντογάν και την οικογένεια του.

Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υποστήριξε πως έχει αποδείξεις ότι ο Τούρκος πρόεδρος και μέλη της οικογένειας του κάνουν εμπόριο πετρελαίου με τζιχαντιστές.

Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Άμυνας «εμπλέκονται απευθείας σε παράνομη προμήθεια πετρελαίου από εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία».

rusdeisis.jpg
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τα έσοδα του πετρελαίου από εκτάσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να ενισχυθεί η τουρκική ηγεσία, αλλά για να χρηματοδοτηθούν και οι τρομοκράτες.

Το υπουργείο, μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, έχει στην κατοχή του φωτογραφίες πετρελαιοφόρων στα συρο-τουρκικά σύνορα.

russiadefe.jpg
Όσο για τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση πετρελαίου, ο Ρώσος υφυπουργός υποστήριξε ότι αποτελούν «μία από τις πιο σημαντικές πηγές (εσόδων) από την δραστηριότητα των τρομοκρατών στη Συρία. Κερδίζουν περίπου 2 δισ. δολάρια ανά έτος, δαπανώντας αυτά τα κεφάλαια στο να προσλαμβάνουν μαχητές από ολόκληρο τον κόσμο και να τους προμηθεύουν με όπλα και εξάρτηση.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αυτή η παράνομη επιχείρηση περιλαμβάνει την υψηλόβαθμη πολιτική ηγεσία της χώρας, τον πρόεδρο Ερντογάν και την οικογένειά του».

Ο ίδιος παρουσίασε και φωτογραφίες που λέγεται ότι καταγράφουν την πορεία των κομβόι των φορτηγών, τα οποία μεταφέρουν πετρέλαιο στα συρο-τουρκικά σύνορα, χαρακτηρίζοντας τις «αδιάψευστα στοιχεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top