Γιορτινό το κλίμα σε πολλές πόλεις του κόσμου- Λυκειάρχης στην Ιταλία «ακύρωσε» τα Χριστούγεννα

Δείτε το βίντεο του Star

Γιορτινό το κλίμα σε πολλές πόλεις του κόσμου- Λυκειάρχης στην Ιταλία «ακύρωσε» τα Χριστούγεννα

​Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινούνται σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς μέχρι την Αθήνα.

Στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές πάνω από το 40% των καταναλωτών ξεκινούν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια πριν το Halloween.

Στο Μπέβερλι Χιλς από τον Οκτώβριο προετοιμάζονται για αυτές τις ημέρες, με τα καταστήματα να κάνουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις των τελευταίων ετών. Μάλιστα, το 56% των καταναλωτών βγήκαν για τις αγορές του από τις αρχές Νοεμβρίου. Στην Αθήνα το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Από την άλλη, στο Μιλάνο η χριστουγεννιάτικη γιορτή χάλασε μετά από απόφαση λυκειάρχη σε σχολείο της πόλης. Ειδικότερα, ο 63χρονος Μάρκο Πάρμα πρότεινε τη διεξαγωγή ενός «χειμωνιάτικου κονσέρτου» στις 21 Ιανουαρίου χωρίς θρησκευτικές αναφορές ή παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την απόφαση του λυκειάρχη τους υποδέχτηκαν αρνητικά όχι μόνο οι χριστιανοί μαθητές του σχολείου αλλά και οι μουσουλμάνοι καθώς και όσοι δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές.

Το θέμα πήρε εθνικές διαστάσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, να σχολιάζει στην Corriere della Sera πως ο κύριος Πάρμα έκανε «μεγάλο λάθος».

Ο λυκειάρχης υπέβαλε την παραίτηση του λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Ρέντσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top