Αρνητικός ο Γερμανικός Τύπος για όσα συμφώνησε ΕΕ και Τουρκία- 9 χώρες θα υποδεχτούν πρόσφυγες

Οι τουρκικές εφημερίδες έκαναν πάρτι για τη χαλάρωση των μέτρων εισόδου των πολιτών στην ΕΕ

Αρνητικός ο Γερμανικός Τύπος για όσα συμφώνησε ΕΕ και Τουρκία- 9 χώρες θα υποδεχτούν πρόσφυγες

Η κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων Visa για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2016 είναι αυτό που προβάλλουν περισσότερο στα σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες, σχετικά με τη χθεσινή σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως σας ενημερώσουμε και χθες στο star.gr, συμφωνήθηκε να:

- δοθούν στην Τουρκία τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή των Σύρων προσφύγων,

- χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις χορηγήσεις Visa προς τους Τούρκους πολίτες

- επιταχύνει η διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην ΕΕ.

«Η τουρκική ένταξη θα είναι πολύτιμη, όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία αλλά επίσης και για την παγκόσμια ειρήνη. Η Τουρκία έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία και άλλους 300.000 πρόσφυγες από το Ιράκ. Δώσαμε οκτώ εκατομμύρια δολάρια μέχρι τώρα μόνο για τους καταυλισμούς» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει επικριτικά τη χθεσινή συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ διατηρεί και επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά της.

Η εφημερίδα Die Zeit, τονίζει ότι επί χρόνια η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τασσόταν κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά όλα άλλαξαν με την προσφυγική κρίση.

Άλλα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων έκαναν λόγο για ομάδα εννέα προθύμων χωρών συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την Γαλλία που είναι έτοιμες να ελαφρύνουν την Τουρκία από 400.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το σχέδιο που θα παρουσιάσει η Κομισιόν στις 15 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει επανεγκατάσταση προσφύγων σε Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και στη χώρα μας.

Η στάση της Γαλλίας παραμένει άγνωστη αφού ο Φρανσουά Ολάντ δεν ήταν χθες παρών στη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top