Βρυξέλλες: Άνθρακας η σκόνη στο μεγάλο τζαμί; Οι εξελίξεις για τους ύποπτους φακέλους

11 άνθρωποι απολυμάνθηκαν

Άνθρακας, κάποιου είδους χημικό προϊόν, κάποιου είδους εκρηκτική ύλη; Καμιά υπόθεση δε μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με την πυραγό, Αν Βίμπιν, καθώς οι Βρυξέλλες έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από το Σάββατο, λόγω των απειλών τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο λόγος για τους ύποπτους φακέλους που περιείχαν λευκή σκόνη κι εντοπίστηκαν στο τέμενος. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο σημείο, μίλησε το Σάββατο, ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, στο δελτίο ειδήσεων.

Η πρόσβαση στο μεγάλο τζαμί των Βρυξελλών αποκλείστηκε και μια περίμετρος ασφαλείας ορίστηκε στην περιοχή γύρω από το κτίσμα μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος που εμπεριείχε σκόνη, όπως σας μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Έντεκα άνθρωποι χρειάστηκε να απολυμανθούν για προληπτικούς λόγους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Πρόκειται για 9 πιστούς και 2 αστυνομικούς, που ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο ναό. Διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

«Ένα δέμα εντοπίστηκε στην είσοδο του τεμένους, εντός του οποίου βρίσκονταν πολλοί φάκελοι που περιεί��αν μια λευκή σκόνη» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών που επιχειρούν επί τόπου,
«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πρόληψης που θα εφαρμόζαμε στην περίπτωση που επρόκειτο για άνθρακα, όμως πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο» υπογράμμισε η πυραγός.
«Οι φάκελοι θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό δοχείο σε εργαστήριο για να γίνουν αναλύσεις» είπε από την πλευρά του ο Κριστιάν ντε Κονίκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον οποίο επρόκειτο για 12 φακέλους.
Οι αναλύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα τουλάχιστον 6 ωρών, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η αστυνομία ωστόσο επισ��μαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν δύο ή τρεις ημέρες για τα τελικά αποτελέσματα.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το δέμα δεν περιέχει κάποια ραδιενεργή ουσία. Ωστόσο, είναι και άλλα τεμένη στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών, τα οποία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο απειλών τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το Ατανταμούν στο Μόλενμπεκ Σεν Ζαν, που δέχθηκε στις αρχές της εβδομάδας απειλητικά μηνύματα εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας, με την υπογραφή «το Χριστιανικό Κράτος».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top