«Φάντασμα» οι Βρυξέλλες: Επιχειρήσεις της Αστυνομίας – Άφαντος καταζητούμενος μακελάρης

Παραμένει το ύψιστο επίπεδο συναγερμού - Συνελήφθησαν 16 άτομα-Τι μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου

«Φάντασμα» οι Βρυξέλλες: Επιχειρήσεις της Αστυνομίας – Άφαντος καταζητούμενος μακελάρης

Σε «κόκκινο» συναγερμό παραμένει η «καρδιά» της Ε.Ε., με την αστυνομία να διεξάγει ολονύκτιες επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες και άλλες πόλεις του Βελγίου στις οποίες συνελήφθησαν 16 ύποπτοι. Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο καταζητούμενος μακελάρης, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, κατάφερε να ξεφύγει.

22 έφοδοι της Αστυνομίας – 16 συλλήψεις

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας ξεκίνησαν περίπου στις 22:00 της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) και έλαβαν χώρα τόσο στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, την Γκραντ Πλας, όσο και το Σαρλερουά.

Η Αστυνομία ζήτησε, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης, όσο και από τους πολίτες, να μην δημοσιεύουν πληροφορίες από τις επιχειρήσεις, όπως οι τοποθεσίες διεξαγωγής τους, ενώ η γενική εισαγγελία προχώρησε σε ανακοινώσεις μετά το πέρας των επιχειρήσεων.

cucdiypwuaeuonp_1.jpg

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, έγιναν 19 έφοδοι στις Βρυξέλλες και 3 στο Σαρλερουά, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 16 άτομα, χωρίς να γίνουν γνωστές οι ταυτότητές τους. Όπως είπε ο κ. Ντερ Σιπτ, ο Αμπντεσλάμ δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ενώ ένας από αυτούς τραυματίστηκε, όταν προσπάθησε να ξεφύγει με το αυτοκίνητό του και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

«Ο δικαστής θα αποφασίσει την Δευτέρα αν οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση», πρόσθεσε ο Εισαγγελέας, κάνοντας γνωστό πως επιχειρήσεις θα γίνουν και σήμερα.

Δημοσιεύματα βελγικών ιστοσελίδων υποστηρίζουν πως ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εθεάθη σε δρόμο της Λιέγης με μια BMW, αλλ�� κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν. Στη συνέχεια και αφού δόθηκε σήμα σε όλες τις αστυνομικές μονάδες, έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί στη Μπαρσόν, όπου και πάλι κατάφερε να διαφύγει. Μέχρι στιγμής, τα δημοσιεύματα δεν έχουν σχολιαστεί από τις Αρχές.

Παραμένει ο συναγερμός

Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες παραμένουν για ακόμα μία ημέρα στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού, το επίπεδο 4.

foto-brussels-police2.jpg

Το μετρό και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, οι υπάλληλοι αρκετών δημόσιων υπηρεσιών θα εργαστούν από το σπίτι και τα ευρωπαϊκά όργανα αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, αν και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, αιτία για τον συναγερμό είναι η ύπαρξη «σοβαρής και άμεσης» απειλής για συντονισμένες, πολλαπλές επιθέσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, το επίπεδο συναγερμού θα παραμείνει σε επίπεδο 3.

Να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του Star, Θάνος Αθανασίου, σε επιχειρήσεις βρέθηκαν γιάφκες με εκρηκτικά αλλά και με χημικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Σταμάτησε ο χρόνος στις Βρυξέλλες: Ψυχή δεν κυκλοφορεί στο κέντρο-Όλα κλειστά και έρημα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top