Δραματική προειδοποίηση Γάλλου πρωθυπουργού: Οι τζιχαντιστές μπορεί να επιτεθούν με χημικά

Οι δηλώσεις Βαλς προκαλούν παγκόσμια ανησυχία

​Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος προειδοποίησε την Πέμπτη πως υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες τζιχαντιστές να χρησιμοποιήσουν χημικά αλλά και βιολογικά, όπως και θανατηφόρα βακτήρια!

Μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, ο Γάλλος Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μακάβρια φαντασία» από την πλευρά όσων κάνουν τις επιθέσεις και απαρίθμησε μερικούς τρόπους, όπως επίθεση με αυτόματο όπλο, αποκεφαλισμούς, επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα και το λέω με κάθε επιφύλαξη, αλλά γνωρίζουμε και έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να υπάρχει επίσης ο κίνδυνος για χημικά και βιολογικά όπλα», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς.

Λίγες ώρες έπειτα από την τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα θα παραταθεί για τρεις μήνες.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL, είχε αποκαλύψει πως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποτρέψει πολλές επιθέσεις από το καλοκαίρι καθώς και ότι η αστυνομία ήξερε πως και άλλες επιθέσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών».