Συρία: Τουλάχιστον 33 τζιχαντιστές ΝΕΚΡΟΙ από τις γαλλορωσικές επιδρομές

Κλιμάκωση των επιθέσεων μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι

Συρία: Τουλάχιστον 33 τζιχαντιστές ΝΕΚΡΟΙ από τις γαλλορωσικές επιδρομές

​Οι αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας και της Ρωσίας στη βόρεια Συρία, έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 33 τζιχαντιστών τις τελευταίες μέρες.

«Οι επιδρομές της γαλλικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τη Δευτέρα και την Τρίτη εναντίον αποθηκών με όπλα, στρατοπέδων και σημείων ελέγχου στη Ράκα και τα περίχωρα της πόλης προκάλεσαν τον θάνατο 33 τζιχαντιστών και τον τραυματισμό δεκάδων στις τάξεις του ΙΚ» ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Όπως είπε ο ίδιος, ο περιορισμένος αριθμός των νεκρών εξηγείται από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές είχαν λάβει προφυλάξεις. Δεν υπήρχαν παρά μόνο φρουροί γύρω από αποθήκες και στρατόπεδα και οι περισσότεροι σκοτώθηκαν πάνω στα οδοφράγματα ελέγχου. Ακόμη, πρόσθεσε ότι πολλές οικογένειες ξένων μαχητών εγκατέλειψαν την πόλη για να καταφύγουν στη Μοσούλη του Ιράκ, άλλο προπύργιο του «Ισλαμικού Κράτους».

Η Ρωσία και η Γαλλία κλιμάκωσαν τις επιδρομές στη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά τις πολύνεκρες ε��ιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και την επίθεση εναντίον αεροσκάφους της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό Σινά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top