ΠΟΛΕΜΟΣ στο κέντρο του Παρισιού: Toυλάχιστον δύο ΝΕΚΡΟΙ τρομοκράτες

Έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί- Πρώτη ανάρτηση 09:44

ΠΟΛΕΜΟΣ στο κέντρο του Παρισιού: Toυλάχιστον δύο ΝΕΚΡΟΙ τρομοκράτες

Ασύλληπτα μοιάζουν όσα διαδραματίζονται στην καρδιά του Παρισιού και μεταδίδουν όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία ξεκίνησε στις 4.30 τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, με σκοπό τη σύλληψη των ελεύθερων δραστών του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου.

Το Σεν Ντενί βρίσκεται μία ανάσα από το "Stade de France", στο οποίο έγινε μία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, αρχικά έγινε γνωστό ότι νεκροί είναι δύο τρομοκράτες, ένας άνδρας ο οποίος σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και μία γυναίκα καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Ο τρίτος νεκρός φέρεται να είναι πολίτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Το CNN μεταδίδει ότι νεκροί είναι τρεις ύποπτοι τρομοκράτες.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι μία περαστική τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά δεν σκοτώθηκε, σύμφωνα με δημοσιογράφο του L' Express, ο οποίος επικαλείται αστυνομική πηγή.

Άλλη αστυνομική πηγή δήλωσε νωρίτερα στην Figaro ότι κατά την επιχείρηση δεν σκοτώθηκε κάποιος πολίτης, όπως μετέδιδαν γαλλικά ΜΜΕ.

Από αστυνομικές πηγές έγινε επίσης γνωστό ότι ένας αστυνομικός σκύλος σκοτώθηκε στην έναρξη της επιχείρησης.

ψνν.jpg

Οι πληροφορίες ακόμη αναφέρουν ότι τραυματίες είναι τρεις αστυνομικοί και ότι το Σεν Ντενί έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με πυροβολισμούς και εκρήξεις.

Πέντε συλλήψεις είχαν γίνει μέχρι τις 12.20 μ.μ (ώρα Ελλάδος), χωρίς να γνωστοποιηθούν οι ταυτότητες των συλληφθέντων. Οι συλλήψεις έφτασαν τις επτά, όπως δημοσίευσε το Associated Press. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

απ.jpg

ρεθτερσ.jpg

παρι.jpg
Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, καθώς και ο 9ος δράστης του μακελειού.

Οι τρομοκράτες βρίσκονταν ταμπουρωμένοι στο διαμέρισμα. Ωστόσο, υπάρχει και τρίτος, ο οποίος εξακολουθεί να ρίχνει πυρά εναντίον των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι το βόρειο προάστιο του Παρισιού έχει αποκλειστεί, ενώ στους δρόμους έχουν κατέβει επανδρωμένα οχήματα του στρατού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top