O TΡΟΜΟΣ έφτασε και στη Γερμανία-Εκκενώθηκε γήπεδο στο Αννόβερο-Φόβοι για βομβιστικές επιθέσεις

Εκκενώθηκε συναυλιακός χώρος-Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους-Ματαιώθηκαν συναυλίες

​Κόκκινος συναγερμός σήμανε στο Αννόβερο μετά από πληροφορίες για την απειλή βομβιστικής επίθεσης.

Συγκεκριμένα, λόγω των πληροφοριών αυτών ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας 90 λεπτά πριν την έναρξή του το βράδυ της Τρίτης. Εκκεν��θηκαν το στάδιο HDI-Arena καθώς επίσης και η TUI-Arena πριν από συναυλία.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό δεν σταματά σε κάποιους σταθμούς. Υπήρξαν επίσης πληροφορίες ότι στον σιδηροδρομικό σταθμό βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο, όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως.

2E8AC11400000578-3322608-image-m-49_1447795128829.jpg

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας του Αννόβερου Φόλκερ Κλούβε, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το βράδυ της Τρίτης.

Για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Αννόβερο έκανε λόγο ο ίδιος. «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό» ανέφερε μιλώντας για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Αννόβερο».

Νωρίτερα επικράτησε πανικός από πληροφορία που δημοσίευσε με επιφύλαξη το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, σύμφωνα με την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Η τοπική εφημερίδα Syker Kreiszeitung μετέδωσε επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι κοντά στο στάδιο εντοπίστηκε «ύποπτο» πρόσωπο, γνωστό στις Αρχές.

2E89FC1D00000578-3322536-image-a-42_1447786713698.jpg

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε όμως, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι εκρηκτικά βρέθηκαν σε ασθενοφόρο έξω από το στάδιο. Ο Πιστόριους τόνισε παράλληλα, ότι στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σύλληψη ή προσαγωγή υπόπτου.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι η απόφαση για την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα ήταν αναγκαία, καθώς υπήρξαν πληροφορίες, οι οποίες έκαναν λόγο για μία «ισχυρή απειλή».

Hanover.jpg

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες προήλθαν από πηγή του εξωτερικού.

Το «παρών» στο γήπεδο αναμενόταν να δώσει και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο, μετά την απειλή για βόμβα επέστρεψε εσπευσμένα στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top