ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-Αυτός είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι σύμφωνα με την Le Soir

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει η βέλγικη εφημερίδα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-Αυτός είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι σύμφωνα με την Le Soir

​Ο «εγκέφαλος» πίσω από το μακελειό στο Παρίσι με τους 132 νεκρούς φέρεται πως είναι ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ (Abdel Hamid Abaaoud), σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βέλγικη εφημερίδα Le Soir.

Πρόκειται για τον τζιχαντιστή, ο οποίος έχει γεννηθεί και ζούσε στο Βέλγιο, ενώ τα ίχνη του αγνοούνται μετά την εκτεταμένη επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας στις Βρυξέλλες τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Αμπααούντ θεωρείται πως είναι ένας από τους ηγέτες του πυρήνα της Βερβιέρ, δηλαδή τζιχαντιστών που επέστρεψαν από την Συρία και εναντίον των οποίων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο ίδιος έχει γεννηθεί στις 4/8/1987 στην περιοχή Μολενμπίκ των Βρυξελλών και έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια κάθειρξη, μαζί με ακόμα 32 τζιχαντιστές. Ο πατέρας του Ομάρ είναι μανάβης στην γειτονιά αυτή, ενώ ο 28χρονος τζιχαντιστής πιστεύεται πως είχε πάρει μαζί του στην Συρία και τον 13χρονο αδερφό του.

Η οικογένειά του είχε σε κάποια στιγμή ανακοινώσει πως ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ ήταν νεκρός, κάτι που όμως αμφισβητούν οι αρχές.

Ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, να περηφανεύεται για το πώς ξεγέλασε την αστυνομία.

Πιστεύεται πως βρέθηκε στη Ράκκα από τον Απρίλη έως τον Ιούνιο του 2014 και κατόπιν ��την Ταμπκα, το Ντέιρ εζ Ζορ και τελικά στο Κομπάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H ΦΡΙΚΗ μέσα από τα μάτια ενός 12χρονου: «Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα νεκρό»

Απίστευτο: Έπιασαν τον επικίνδυνο Τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ και τον άφησαν να φύγει!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top