Ακρωτηριασμένο δάχτυλο «έδειξε» τον μακελάρη στο Παρίσι – Οπλοστάσιο μέσα σε αμάξι!

Νέα στοιχεία, έρευνες και συλλήψεις για τη σφαγή της Παρασκευής

Ακρωτηριασμένο δάχτυλο «έδειξε» τον μακελάρη στο Παρίσι – Οπλοστάσιο μέσα σε αμάξι!

Το παζλ των δραστών που αιματοκύλησαν τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής προσπαθούν να συνθέσουν οι Αρχές: όπως έγινε γνωστό, ένας από τους μακελάρηδες ταυτοποιήθηκε από ένα ακρωτηριασμένο δάχτυλο, ενώ βρέθηκε ένα αμάξι γεμάτο με όπλα!

Ποιος είναι ο φερόμενος ως δράστης

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το κομμένο μέλος ανήκει σε έναν 29χρονο, αγλερινής καταγωγής, ονόματι Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι.

Ο 29χρονος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο φτωχό προάστιο του Παρισιού, Κουρκουρόν, ήταν ένας από τους μαυροφορεμένους δράστες που αιματοκύλησαν το θέατρο «Bataclan», στο οποίο έφτασε με ένα μαύρο ή γκρι Volkswagen Polo, με βελγικές πινακίδες. Οι άλλοι δύο δράστες της επίθεσης δεν έχουν αναγνωριστεί.

Από το 2000 έως και το 2010, ο Μοστεφάι είχε καταδικαστεί 8 φορές αλλά ποτέ δεν φυλακίστηκε, ενώ, δεδομένου και του ότι είχε ποινικό μητρώο, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες τον είχαν επισημάνει, το 2010, ως επικίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης.

Οι Αρχές κρατούν τον πατέρα και τον αδερφό του, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια και, παράλληλα, έκαναν έρευνα στο σπίτι του. «Δεν είχα νέα του εδώ και καιρό. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου, δεν ήξερε τίποτα», είπε ο αδερφός του Μοστεφάι στο AFP, προσθέτοντας ότι η πιο πρόσφατη πληροφορία που είχε μάθει για τον 29χρονο είναι πως είχε φύγει, με την γυναίκα και την κόρη του, για την Αλγερία.

Οπλοστάσιο με… ρόδες σε προάστιο του Παρισιού

Την ίδια ώρα, ένα αυτοκίνητο γεμάτο με καλάσνικοφ, ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις αιματηρές επιθέσεις, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα ανατολικά προάστια της πόλης.

03ED740EB0FA99852572D035BBBE4640.jpg

Το μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Seat, εντοπίστηκε στο Μοντρέιγ και θεωρείται ότι το χρησιμοποιήσαν κάποιοι από τους δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν την παρουσία ενός μαύρου Seat κοντά στα σημεία των επιθέσεων σε μπαρ και εστιατόρια, ενώ το αυτοκίνητο - οπλοστάσιο φαίνεται να επιβεβαιώνει την θεωρία που θέλει κάποιους από τους δράστες να διέφυγαν μετά το αιματοκύλισμα.

Συλλήψεις και στο Βέλγιο

Στο πλαίσιο των ερευνών, όπως σας έχουμε ενημερώσει, συλλήψεις έγιναν και σε προάστιο των Βρυξελλών.

Αν και εισαγγελείς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των συλληψεων, το βελγικό δίκτυο RTBF έκανε λόγο για επτά συλληφθέντες, προσθέτοντας επίσης ότι δύο από τους δράστες ήταν από τις Βρυξέλλες!

Εντός της ημέρας, ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Γιαν Γιαμπόν, πρόκειται να συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπερνάρ Καζνέβ, για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης των γαλλο-βελγικών συνόρων, που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Είναι αυτός ένας από τους μακελάρηδες; Φέρεται να ταυτοποιήθηκε στη Λέρο

- ΔΕΙΤΕ τις ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το «Bataclan»: θάνατος σε 21 δευτερόλεπτα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top