Έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στις ΗΠΑ - Αμερικανοί ανάμεσα στους τραυματίες στο Παρίσι

Στο «κόκκινο» και η Ουάσιγκτον

Έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στις ΗΠΑ - Αμερικανοί ανάμεσα στους τραυματίες στο Παρίσι

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας «για να εξετάσει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι» πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα, Σάββατο, ο Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι Αμερικανοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα.

Η συνεδρίαση θα γίνει λίγο πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου συνεδριάζουν την Κυριακή οι G20, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο. Κατά τον Λευκό Οίκο, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ενισχυθεί η αμερικανο-γαλλική συνεργασία για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε υποστήριξη προς τον γαλλικό λαό.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του. Σύμφωνα με ανα��οίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ «δεσμεύονται να βοηθήσουν τη Γαλλία με κάθε τρόπο» και πως οι δύο χώρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι εργάζεται αδιάκοπα για να εντοπίσει τους Αμερικανούς που πιθανόν να επλήγησαν από τους τρομοκράτες, ενώ πολλοί Αμερικανοί είναι μεταξύ των τραυματιών. «Γνωρίζουμε ότι Αμερικανοί τραυματίσθηκαν και τους προσφέρουμε κάθε δυνατή προξενική βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top