Πεδίο ΜΑΧΗΣ η Ιταλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επεισόδια στις διαδηλώσεις για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις

Πεδίο ΜΑΧΗΣ η Ιταλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οδομαχίες, τραυματισμ��ί, συλλήψεις συνέθεσαν το σκηνικό διαμαρτυρίας στην Ιταλία. Πίσω από ασπίδες πολυστυρενίου και κράνη, οι μαθητές στη Νάπολη κάλυψαν τα σώματα τους και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς που τους εμπόδισαν να κατευθυνθούν προς την τοπική έδρα της ένωσης βιομηχάνων Κονφιντούστρια.

Τραυματισμένα παιδιά και καθηγητές κείτονταν στους δρόμους της Νάπολης. Δυο μαθητές συνελήφθησαν, δυο λιποθύμησαν και ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις αστυνομικοί.

Ανάλογες εικόνες βίας και στο Μιλάνο. Διαδηλωτές, μαθητές και καθηγητές που διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης της παιδείας που εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση, συγκρουστήκαν με την αστυνομία. Στο κεφάλι τραυματίστηκαν ένας 50χρομος καθηγητής και ένας 18χρονος μαθητής. Στη Ρώμη εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδήλωσαν μπροστά στη βουλή.

Οι διαδηλωτές αιτούνται την πρόσληψη όλων των εποχικών εκπαιδευτικών, απορρίπτουν την ταπεινωτική -όπως λένε- απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά 8 ευρώ μεικτά, τους μισθούς τον καθηγητών και διαμαρτύρονται για σχέδια της να δώσει μια φορολογική ανάσα στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top