ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ- Δικαστής είπε σε θύμα βιασμού: «Γιατί δεν κράτησες τα πόδια σου κλειστά;»

Διατάχθηκε διενέργεια έρευνας

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ- Δικαστής είπε σε θύμα βιασμού: «Γιατί δεν κράτησες τα πόδια σου κλειστά;»

​Οργή προκάλεσε ένας ομοσπονδιακός δικαστής με την ερώτηση του σε φερόμενο θύμα σεξουαλικής επίθεσης: «Δεν μπορούσες να κρατήσεις τα πόδια σου κλειστά;»

Τέσσερις καθηγητές της Νομικής Σχολής του Κάλγκαρι υπέβαλαν καταγγελία για τη σεξιστική συμπεριφορά του δικαστή Ρόμπιν Καμπ, ενώ το Δικαστικό Συμβούλιο του Καναδά διέταξε να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τις εξωφρενικές ερωτήσεις που έθεσε σε μία γυναίκα που ισχυριζόταν ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Η 19χρονη άστεγη κατήγγειλε ότι βιάστηκε στην τουαλέτα ενός σπιτιού, όταν είχε πάει σ’ ένα πάρτι. Η ίδια υποστήριξε πως ήταν σκυμμένη στον νιπτήρα, όταν ο Scott εισήλθε στο μπάνιο, κλείδωσε την πόρτα πίσω του, και της επιτέθηκε σεξουαλικά ενώ εκείνη ήταν σκυμμένη στο νιπτήρα.

Ο δικαστής φέρεται να προχώρησε και σε άλλες προσβλητικές ερωτήσεις όπως «γιατί δεν κάθισες πάνω στον νιπτήρα για να αποτρέψεις τη διείσδυση», ενώ της επισήμανε ότι ήταν άστεγη και η ζωή στον δρόμο θα έπρεπε να την έχει κάνει «αρκετά σκληρή» για να αποκρούει τέτοιες επιθέσεις!

Ο σεξιστής δικαστής φέρεται να υπονόησε ότι η 19χρονη πήγαινε γυρεύοντας επειδή είχε πιει, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η έκκλησή της στον δράστη να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό ήταν στην ουσία «άδεια» για να κάνει σεξ μαζί της!

Ο Καμπ είχε αθωώσει τον δράστη της σεξουαλικής επίθεσης τον Σεπτέμβριο του 2014, απόφαση η οποία ανατράπηκε αργότερα από Αλμπέρτα Εφετείο. Ο ομοσπονδιακός δικαστής εξετάζεται τώρα για «σεξιστική συμπεριφορά και ασέβεια απέναντι στην εφηβική καταγγέλλουσα».

πηγή: Dailymail

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top