Βερολίνο: Η Ελλάδα θα λάβει σημαντική βοήθεια για το προσφυγικό

Τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών

Βερολίνο: Η Ελλάδα θα λάβει σημαντική βοήθεια για το προσφυγικό
Η Ελλάδα θα λάβει σημαντική βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, επισημαίνοντας ότι «οι διαστάσεις της πρόκλησης, για ένα ελληνικό κράτος το οποίο είναι αποδυναμωμένο λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι σαφείς σε όλους τους συμμετέχοντες, όχι μόνο στο Βερολίνο, αλλά και στις Βρυξέλλες».

«Η εγκατάσταση των hotspots ενδιαφέρει όχι μόνο την γερμανική κυβέρνηση αλλά και τους Ευρωπαίους αρχηγούς», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μάλτα θα διεξαχθεί και πάλι συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο έχει προχωρήσει η εγκατάσταση των hotspots, ενώ θα επισημανθεί ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί πρέπει πράγματι να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σέφερ, η προσφυγική κρίση αποτέλεσε βασικό -αν όχι το βασικότερο- ζήτημα στις συνομιλίες που είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ πριν από λίγες εβδομάδες στην Αθήνα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top