ΡΑΓΙΣΕ καρδιές η ομιλία ενός 18χρονου ετοιμοθάνατου στην αποφοίτηση του: «Αδράξτε τη μέρα»

«Κανείς από εμάς δεν είναι αθάνατος»

​«Κανείς από εμάς δεν είναι αθάνατος, να είσαστε γενναίοι, ευγενικοί και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που έχετε».

Με αυτά τα σπουδαία λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην αποφοίτηση του, ο 18χρονος αριστούχος μαθητής, Τζεικ Μπάλει, ο οποίος από μέρα σε μέρα θα πεθάνει… Ο νεαρός, διαγνώστηκε με επιθετικής μορφής καρκίνο λίγες εβδομάδες πριν από την τελετή αποφοίτησης.

Ο νεαρός μαθητής του Λυκείου Christchurch Boys στη Νέα Ζηλανδία, είχε ήδη γράψει την ομιλία που επρόκειτο να απευθύνει στους συμμαθητές και τους δασκάλους του, όταν έμαθε ότι έπασχε από λέμφωμα Burkitts Non-Hodgkins μια ανίατη μορφή καρκίνου, που απαιτεί εντατική χημειοθεραπεία.

Οι γιατροί του έδιναν μόλις μια εβδομάδα ζωής σε περίπτωση που δεν έκανε εντατικές θεραπείες και του ζήτησαν να μην πάει στην τελετή αποφοίτησης, ωστόσο αυτός δεν το έβαλε κάτω… Όχι μόνο πήγε αλλά κατάφερε να συγκινήσει όσους ήταν εκεί.

Ο ίδιος ενθάρρυνε τους συμμαθητές του να «αδράξουν την ημέρα». «Ξεχάστε τους μακροπρόθεσμους στόχους. Να είστε παθιασμένα αφοσιωμένοι στο κυνήγι των μεσοπρόθεσμων στόχων. Δουλέψτε με πάθος και υπερηφάνεια γι’ αυτά που βρίσκονται μπροστά μας. Δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξουμε ή που μπορεί αυτό να τελειώσει.... Ηθικό σθένος είναι να λαμβάνει κανείς τη συνειδητή απόφαση να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια όταν αυτός είναι ο εύκολος δρόμο��. Δεν ξέρω τι θα συμβεί για κανέναν από εμάς, για εσάς. Αλλά σας εύχομαι τα καλύτερα στο ταξίδι σας και σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν μέρος του δικού μου ταξιδιού. Ήταν απόλαυση για μένα να μεγαλώνω με καθέναν και όλους σας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top