«Κόντρα» για διαμάντι του στέμματος της βασίλισσας Ελισάβετ: «Μας το έκλεψε»- Τι λέει ο θρύλος

Οι μεγαλύτεροι δικηγόροι της Ινδίας έχουν αναλάβει την εκρηκτική υπόθεση

«Κόντρα» για διαμάντι του στέμματος της βασίλισσας Ελισάβετ: «Μας το έκλεψε»- Τι λέει ο θρύλος

​Το «Κοχ ι Νουρ» αποτελεί το «μήλον της Έριδος» ανάμεσα σε Αγγλία και Ινδία. Πρόκειται για το πετράδι ενός Ινδού μαχαραγιά το οποίο στολίζει το στέμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Resizer (3).jpg
Ωστόσο, η αφρόκρεμα της Ινδίας έχει ενωθεί και έχει απευθυνθεί στους καλύτερους δικηγόρους της χώρας, διεκδικώντας την επιστροφή του 105 καρατίων λίθου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, η χάρη τους έχει φτάσει μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.

Resizer (1).jpg
Σύμφωνα λοιπόν με τους Ινδούς, το συγκεκριμένο διαμάντι εκλάπη από την Ινδία όταν η χώρα ήταν αποικία της Βρετανικής αυτοκρατορίας. Η αξία του υπολογίζεται στα 140 εκατομμύρια ευρώ ενώ σήμερα εκτίθεται στον Πύργο του Λονδίνου.

Resizer (2).jpg

Το «Κοχ ι Νουρ» σημαίνει «βουνό του φωτός» στα περσικά και ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος έχει από πίσω του πολλούς θρύλους και παραδόσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον θρύλο το είχε κλαπεί από τον θεό Κρίσνα, ενώ αυτός κοιμόταν.

Όποιος το αποκτά… κουβαλάει μαζί του ευχή και κατάρα, καθώς ναι μεν θα κυριαρχεί στον κόσμο, ωστόσο ταυτόχρονα θα έχει και μεγάλη κακοτυχία. Οι εξαιρέσεις σε αυτό τον θρύλο είναι δύο… Η κακοτυχία δεν σε αγγίζει μόνο αν είσαι θεός ή γυναίκα.

Resizer (4).jpg
Λέτε για αυτό η βασίλισσα Ελ��σάβετ να έχει καταφέρει να μείνει τόσα χρόνια στο θρόνο της Αγγλίας;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top