Chemsex:Η νέα,επικίνδυνη μόδα στο sex-Τα όργια με πολλούς συντρόφους υπό την επήρεια ναρκωτικών

Τα σεξουαλικά πάρτι έχουν μαραθώνια διάρκεια-Ποιοι συμμετέχουν σε αυτά

​To chemsex είναι η νέα και πολύ επικίνδυνη μόδα στο sex, η οποία ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετανία και επεκτείνεται!

Τι είναι όμως το chemsex; Απευθύνεται σε νέους και εύπορους (Βρετανούς), οι οποίοι κάνουν μαραθώνια όργια, με πολλούς συντρόφους υπό την χρήση χημικών ναρκωτικών.

Την νέα μόδα έφερε στο φως η Daily Telegraph επικαλούμενη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στην British Medical Journal.

Το δημοσίευμα, αναφέρει πως μυημένοι στο chemsex είναι νέοι και ευκατάστατοι επαγγελματίες, ομοφυλόφιλοι αλλά και ετεροφυλόφιλοι, ενώ τα πάρτι (του chemsex) μπορεί να διαρκέσουν και… 72 ώρες, περιλαμβάνοντας άφθονο φαγητό αλλά και ύπνο.

Το… πάρτι οργίων ξεκινά τη Παρασκευή, και διαρκεί μέχρι την Δευτέρα, με τους συμμετέχοντες να παραδίδονται στο σεξ και στα ναρκωτικά.

ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ:

Οι οπαδοί του chemsex κάνουν κάτι εγκληματικό, αφού δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, παρά το γεγονός ότι επιδίδονται σε σεξουαλικές συνευρέσεις με αγνώστους και πολλαπλούς συντρόφους

Μια σοκαριστική έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 1.100 ομοφυλόφιλων ανδρών στη Βρετανία, δείχνει ότι το 1/5 είχε κάνει «chemsex» τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι συμμετέχοντες σε αυτά τα πάρτι δεν κινδυνεύουν μόνο από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και από κρίσεις πανικού, κόπωση και κατάθλιψη.

ΠΟΙΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ CHEMSEX:

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις συνευρέσεις είναι κυρίως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, (crystal meth), η μεφεδρόνη (4-methylmethcathinone) (4-MMC) αλλά και σκευάσματα όπως το αποκαλούμενο «σιρόπι του βιασμού» (GBL) και το υγρό έκσταση (GHB).

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη. Δεδομένου ότι τα στερητικά συμπτώματα της μεθαμφεταμίνης είναι εξαιρετικά οδυνηρά και σκληρά, οι περισσότεροι χρήστες επιστρέφουν στη χρήση του – έτσι, το 93% από αυτούς που χρησιμοποιούν τους παραδοσιακούς τρόπους αποτοξίνωσης, ξανακυλούν στη χρήση της, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ. Η μεφεδρόνη (4-methylmethcathinone) (4-MMC) είναι ένα διεγερτικό ναρκωτικό, που προκαλεί ευφορία, αϋπνία και μεγάλη ενεργητικότητα και ανήκει στην ομάδα των αμφεταμινών.

Ιδιαίτερα επικίνδυνες και εξαρτησιογόνες ουσίες είναι το «σιρόπι του θανάτου» (GBL - Γάμα βουτυρολακτόνη) και η GHP (gamma-hydroxybutyrate) της οποίας η χρήση έχει καταγραφεί σε συμβάντα σεξουαλικών επιθέσεων με επακόλουθη αμνησία. Όπως αναφέρει στη σχετική έκθεση της British Medical Journal ο γιατρό Ρίτσαρντ Μα, τα πάρτι του chemsex αποτελούν μία ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία. Η εύκολη πρόσβαση σε τέτοιου είδους χημικά σκευάσματα, σε συνδυασμό με την επέκταση μίας τόσο επικίνδυνης κουλτούρας στις κοινωνικές ομάδες που καταγράφονται στην έκθεση, «έχει δημιουργήσει μία έκρηξη στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων».

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι συμμετέχοντες δεν επιζητούν ιατρικές συμβουλές για τις παρενέργειες του chemsex, με αποτέλεσμα η δράση τους να παραμένει ερμητικά κλειστή πίσω από τις πόρτες των συνευρέσεών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top