Αστυνομικοί ΣΚΟΤΩΣΑΝ 6χρονο επειδή ο μπαμπάς του δεν σταμάτησε σε έλεγχο!

Άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν

Αστυνομικοί ΣΚΟΤΩΣΑΝ 6χρονο επειδή ο μπαμπάς του δεν σταμάτησε σε έλεγχο!

Σοκάρει η σύλληψη δύο νεαρών αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο από σφαίρες ενός 6χρονου αγοριού στη Λουιζιάνα!

Οι αστυνομικοί Νόρις Γκρίνχαουζ, 23 ετών, και Ντέρικ Στάφορντ, 32, συνελήφθησαν την Παρασκευή. Στις 3 Νοεμβρίου στο Μάρκσβιλ, κατά το οποίο άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου, σκοτώνοντας τον 6χρονο και τραυματίζοντας τον πατέρα του Κρις Φιου, ο οποίος οδηγούσε. Ο Τζέρεμι Μάρντις φέρεται να χτυπήθηκε από πέντε σφαίρες στο κεφάλι και στο στέρνο.

Άλλοι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι εμπλέκονται στο περιστατικό, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

noris-gkrinxaouz-nterik-stafornt-ipa-sullipseis-duo-astunomikon-gia-ton-thanato-6xronou.jpg
Ο αστυνομικός διευθυντής Μάικ Έντμονσον της Λουιζιάνα δήλωσε ότι το αγόρι σκοτώθηκε, ενώ ήταν ακόμη δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του συνοδηγού.

«Δεν του άξιζε να πεθάνει με αυτό τον τρόπο» είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου αργά χθες το βράδυ σχολιάζοντας ότι «σπιλώθηκε» το αστυνομικό σήμα.
Ο ίδιος, αφού παρακολούθησε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, έκανε λόγο για το φρικτότερο πρ��γμα που έχει δει ποτέ.

Οι ερευνητές δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό WBRZ TV ότι οι τέσσερις αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για έλεγχο. Στη συνέχεια εκείνος, κατά τα λεγόμενά τους, επιχείρησε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε ένα αδιέξοδο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Φιου και να χάσει τη ζωή του ο γιος του. Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε επικαλούμενος την αστυνομία της Λουιζιάνα ότι μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν όπλα.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Μάρντις είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα αστυνομικής βίας αυτό τον χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top