Λονδίνο: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας- Πέταξαν αυγά, μπογιά και καπνογόνα!

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους με αίτημα τη δωρεάν παιδεία

Λονδίνο: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας- Πέταξαν αυγά, μπογιά και καπνογόνα!

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών σε διαδήλωση που έγινε χθες στο Λονδίνο για τη δωρεάν παιδεία.

Σε πανό που αναγραφόταν το σύνθημα «δωρεάν εκπαίδευση», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους γύρω στις 14:30 (ώρα Ελλάδας) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και κατέληξαν αργά το απόγευμα στο Κοινοβούλιο, στο Ουέστμινστερ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιά στο κτίριο, ενώ ορισμένοι άλλοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ανταγωνισμού (BIS), αφού πέταξαν αυγά και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πολλών διαδηλωτών.

lo.jpg
«Η αμάθεια στοιχίζει ακριβότερα από την εκπαίδευση» και «η απόγνωση είναι ο νέος κανόνας» ήταν τα συνθήματα στα πλακάτ που κράταγαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι διαδήλωναν υπό τους ήχους τυμπάνων.

Οι φοιτητές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να ακυρώσει τα σχέδιά της να μετατρέψει τις φοιτητικές υποτροφίες σε δάνεια.

Υπέρ της κινητοποίησης των σπουδαστών τάχθηκε ο Τζον ΜακΝτόνελ, υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του Εργατικού Κόμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top