Βρετανία και ΗΠΑ «βλέπουν» ΒΟΜΒΑ στο ρωσικό αεροπλάνο με τους 224 ΝΕΚΡΟΥΣ

Απομακρύνεται το σενάριο της επίθεσης με ρουκέτα

​Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την Τετάρτη να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις αεροσκαφών από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, εκφράζοντας τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus A321 που συνετρίβη στο Σινά "μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό".

Η κυβέρνηση τόνισε πάντως ότι ενώ συνεχίζεται η έρευνα "δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά" ποια ήταν η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους που παρέσυρε στον θάνατο 224 ανθρώπους.

"Όμως, καθώς έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, ανησυχούμε ότι το αεροπλάνο μπορεί να καταρρίφθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό", σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Εξάλλου, μια αιγυπτιακή πηγή, προσκείμενη στις έρευνες, ανέφερε ότι η αιτία της συντριβής του ρωσικού Airbus A321 στο Σινά είναι πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου.

Επιπλέον, και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι η συντριβή του ρωσικού Airbus πιθανότατα να οφείλεται σε βόμβα. Η συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε βόμβα που είχαν τοποθετήσει μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ή κάποιου παρακλαδιού της, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονόμασε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΡΙΚΗ δίχως τέλος: Οι επιβάτες του αεροσκάφους κάηκαν ζωντανοί και δεμένοι στις θέσεις τους

Συγκλονιστικές εικόνες από το ρωσικό Airbus: Τα ματωμένα καθίσματα των 224 ΝΕΚΡΩΝ επιβατών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top