ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ρουμάνου Πρωθυπουργού για την πολύνεκρη τραγωδία σε κλαμπ στο Βουκουρέστι!

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας την παραίτηση του Πόντα

​Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα ανακοίνωσε ότι παραιτείται και ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη υπηρεσιακής μέχρι να οριστεί νέα κυβέρνηση.

Μετά την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι, που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη ρουμανική πρωτεύουσα, ζητώντας την παραίτηση του Βίκτορ Πόντα και του υπουργού Εσωτερικών Γκάμπριελ Οπρέα.
«Μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, θα συνεχίσουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα και μόλις αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση μπορούμε να παραδώσουμε μία καλύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση από εκείνη που παραλάβαμε. Οι πολιτικές διαδικασίες θα εκτυλιχθούν στη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε ο κ. Πόντα σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους από την έδρα της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), κατά την οποία θα ευχαριστήσει τους υπουργούς που τον βοηθούν να προετοιμάσει τη μετάβαση στη νέα κυβέρνηση.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Λίβιου Ντραγκνέα ανακοίνωσε ότι ο Βίκτορ Πόντα θα παραιτηθεί.
«Είχα σήμερα το πρωί μια συζήτηση με τον Βίκτορ Πόντα. Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση, ό,τι συνέβη στο παρελθόν και τι συνέβη χθες το βράδυ. Έχουμε αναλάβει από κοινού ορισμένες αρχές στο συνέδριο, διαπιστώσταμε ότι προχωράμε σε συνολική ρήξη με το παρελθόν, που σημαίνει ρήξη με το παλιό μοντέλο άσκησης πολιτικής. ��χουμε αποδείξει ότι κάνουμε πολιτική για τους πολίτες και αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι κωφός ή τυφλός ��ταν οι άνθρωποι διαμαρτύρονται στους δρόμους.
Κατάλαβα ότι ορισμένοι από τους εταίρους μας δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνη και δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορείς να κάνεις πολιτική, ενώ είσαι απομονωμένος από την κοινωνία ή από ό,τι οι άνθρωποι θέλουν. Αν δεν το καταλαβαίνουν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του, γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα έχουμε συνάντηση του συνασπισμού στις 13:00 με τον πρωθυπουργό να αποφασίσουμε μαζί ποιο είναι η πορεία που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε ο κ. Ντραγκνέα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top