Νέα πρόκληση Σκοπιανών: Έδωσαν το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου στο νέο αρχαιολογικό μουσείο

Το μουσείο είχε εγκαινιαστεί τον Οκτώβρη του 2014

​Οι Σκοπιανοί δεν λένε να σταματήσουν τις προκλήσεις. Αποφάσισαν να μετονομάσουν το νέο αρχαιολογικό τους μουσείο σε: Παλάτι «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» ("Alexander of Macedon" Palace).

Σε αυτό έχουν τοποθετήσει πλακέτες στη σλαβομακεδονική γλώσσα (μητρική της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας) και στα αγγλικά. Μεταξύ άλλων μάλιστα αναγράφεται, ότι «ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας είναι ο μεγαλύτερος και γνωστότερος Μακεδόνας βασιλιάς, ηγεμόνας του συνόλου του τότε παγκόσμιου πολιτισμού».

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου σχεδίου της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι «Σκόπια 2014» (ή «σχέδιο εξαρχαϊσμού», κατά τους επικριτές του) και το οποίο περιλαμβάνει την ανέγερση δημόσιων κτηρίων σε ρυθμούς μπαρόκ και νεοκλασικισμού και την τοποθέτηση μνημείων και αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων (όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του Β').

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός), ο οποίος διασχίζει την πόλη, η δε αρχιτεκτονική του κτηρίου ακολουθεί το νεοκλασικό ρυθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top