Συγκλονιστικές εικόνες από το ρωσικό Airbus: Τα ματωμένα καθίσματα των 224 ΝΕΚΡΩΝ επιβατών

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τρομοκρατική επίθεση

​Συγκλονίζει το βίντεο του Russia Today από τα συντρίμμια του ρωσικού Airbus, που διαλύθηκε στον αέρα και συνετρίβη, «στέλνοντας» στο θάνατο 224 ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν βρεθεί σε ακτίνα έως και 8 χιλιομέτρων σε απομακρυσμένη περιοχή του Σινά.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα έφθασαν στο σημείο και τηλεοπτικά συνεργεία, που κατέγραψαν εικόνες σκληρές: Συντρίμμια παντού, αποκαΐδια του ρωσικού αεροσκάφους, ματωμένα καθίσματα, προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ, η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει «προς το παρόν καμία ένδειξη» ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Τζέιμς Κλάπερ χαρακτήρισε επίσης «απίθανο» να διαθέτουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τα μέσα για να καταρρίψουν εμπορικό αεροσκάφος εν πτήσει, προσθέτοντας όμως ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να «αποκλείσει» εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του αεροπλάνου σε αντίποινα για τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, υπενθύμισε ο Κλάπερ αναφερόμενος στην ανακοίνωση που έκανε ένα παρακλάδι της οργάνωσης στην Αίγυπτο.

«Όμως πραγματικά δεν ξέρουμε» αν εμπλέκονται οι τζιχαντιστές, συνέχισε. «Όταν αναλυθούν τα μαύρα κουτιά ίσως θα μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα» ανέφερε.


Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia δήλωσε ότι είναι αδύνατον το Airbus να διαλύθηκε στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι η μοναδική δυνατή εξήγηση είναι «φυσικές ή μηχανικές ενέργειες», προσθέτοντας ότι το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ανέφερε ακόμη ότι η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης, και διευκρίνισε ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα.

Επίσης, είπε ότι κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia που εκμεταλλευόταν το αεροσκάφος είχε διευκρινίσει προηγουμένως ότι οι πιλότοι δεν προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μέσω του ραντάρ με τους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στο έδαφος.

Μόνο μία «έξωθεν ενέργεια» μπορεί να εξηγήσει τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλεισθεί, ούτε και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ένα εξωτερικό αντικείμενο έπεσε στο ρωσικό αεροπλάνο»: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ!

Θρηνούν οι συγγενείς, ψάχνουν τα αίτια οι ειδικοί-Πως χάθηκαν 224 ψυχές-Τα σενάρια

Έζησαν μια ΚΟΛΑΣΗ λίγο πριν πεθάνουν: Κόπηκε στα δύο ενώ πετούσε το ρωσικό Air Bus