Βίντεο ντοκουμέντο από φυλακές: ΦΡΙΚΤΑ βασανιστήρια στους κρατούμενους από τους φρουρούς

Τους χτυπούν με ρόπαλα ενώ είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος

​Εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν αποτροπιασμό… Η σκληρή πραγματικότητα των φυλακών στο Καράκας της Βενεζουέλας… Φυλακισμένοι υπομένουν τα άγρια βασανιστήρια των ανθρώπων που πληρώνονται για να τους προσέχουν.

Το βίντεο, που βλέπετε, προέρχεται από κρυφή κάμερα και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις… Οι φρουροί τους βάζουν σε σειρά και επιλέγουν τον «τυχερό» της ημέρας. Τον στήνουν στον τοίχο και τον χτυπούν με ρόπαλα… Οι άλλοι είναι θεατές της σκληρής αυτής μεταχείρισης… Λίγο αργότερα γίνονται θύματα της επιθετικής συμπεριφοράς των φρουρών.

Οι φυλακισμένοι ξαπλωμένοι στο έδαφος, άλλοι ντυμένοι και άλλοι γυμνοί τρώνε ξύλο με ρόπαλα. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο «σκληροί» που τους χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές, χωρίς ρόπαλα.

O Κάρλος Νιέτο Πάλμα, δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημείωσε πως οι τρόφιμοι εκείνη την ημέρα διαμαρτύρονταν για την έλλειψη φαγητού και τη χρήση βίας των φρουρών. «Τα βασανιστήρια είναι κάτι κοινό σε όλες τις φυλακές της Βενεζουέλας. Δυστυχώς οι κρατούμενοι δεν έχουν καθόλου δικαιώματα», τόνισε.

Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν για την αποτρόπαια συμπεριφορά των φρουρών, ωστόσο υπήρξ��ν κι αυτοί οι οποίοι υποστήριξαν πως τους αξίζουν τα βασανιστήρια… Κι όλα αυτά εν έτει 2015!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top