Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα καλεί τους ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά Ρωσίας- ΗΠΑ

Μέσω ηχογραφημένου μηνύματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα καλεί τους ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά Ρωσίας- ΗΠΑ

​Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, κάλεσε μέσω ηχογραφημένου μηνύματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χθες, τους τζιχαντιστές, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την «απειλή από τη Δύση» και τους Ρώσους στη Συρία και το Ιράκ.

«Οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι Ιρανοί, οι Αλαουίτες και η Χεζμπολά συντονίζουν τον πόλεμό τους εναντίον μας. Δεν είμαστε ικανοί να σταματήσουμε τις διαφωνίες μεταξύ μας για να στρέψουμε όλες τις προσπάθειές μας εναντίον τους;» ανέφερε ο Ζαουάχρι.

Δεν έγινε γνωστό πότε έγινε η ηχογράφηση, αλλά οι αναφορές στην επιθετικότητα των Ρώσων υποδεικνύουν ότι έγινε αφότου η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου, ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη ηχογράφηση που δημοσιοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, ο Ζαουάχρι κατέκρινε το Ισλαμικό Κράτος και τον ηγέτη του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ως παράνομο αλλά ανέφερε ότι οι οπαδοί του θα συμμαχούσαν μαζί του για να πολεμήσουν τη συμμαχία στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράκ και τη Συρία αν γίνεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top