Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής και γνωστός «εισαγγελέας» της σειράς Νόμος και Τάξη, Φρεντ Τόμσον

Είχε δώσει μάχη με τον καρκίνο- ​"Έφυγε" από την επανεμφάνιση λεμφώματος

Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής και γνωστός «εισαγγελέας» της σειράς Νόμος και Τάξη, Φρεντ Τόμσον

​Έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο Τενεσί και ηθοποιός, Φρεντ Τόμσον.

Όπως έγινε γνωστό, από τον εκτελεστικό διευθυντή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τενεσί, Μπρεντ Λέδεργουντ, ο Τόμσον πέθανε έπειτα από την επανεμφάνιση λεμφώματος.

frent-tomson.jpg
Εξελέγη στη Γερουσία το 1994 και υπηρέτησε δύο θητείες προτού αποσυρθεί το 2003.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μέσα από την εκπομπή του NBC "The Tonight Show with Jay Leno", αλλά τον Ιανουάριο αποσύρθηκε από την κούρσα καθώς συγκέντρωσε μικρή υποστήριξη.

Γεννημένος στο Σέφιλντ της Αλαμπάμα, σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο Vanderbilt, έγινε ομοσπονδιακός εισαγγελέας και ξεκίνησε να εργάζεται για τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Τενεσί, Χάουαρντ Μπέικερ.

Ο Μπέικερ ήταν εκείνος που ��ου εξασφάλισε τη θέση του νομικού συμβούλου στην ειδική Επιτροπή της Γερουσίας που ερεύνησε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ (το οποίο ξεκίνησε με την διάρρηξη στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, το 1972).

newego_LARGE_t_1101_54593741.jpg

Σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ
Στη διάρκεια ακρόασης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό επίπεδο, τον Ιούλιο το 1973, ο Τόμσον υπέβαλε την γνωστή ερώτηση: «Τι γνώριζε ο πρόεδρος και πότε το πληροφορήθηκε;», η οποία οδήγησε στην δημόσια αποκάλυψη από τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Αλεξάντερ Μπάτερφιλντ, για το μυστικό σύστημα παρακολούθησης στο Οβάλ Γραφείο. Η ύπαρξη των ηχογραφημένων συνομιλιών έπαιξε κομβικό ρόλο στην έρευνα για το σκάνδαλο και οδήγησε το 1974 σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.
Υποκριτική
Ο πιο γνωστός του τηλεοπτικός ρόλος ήταν στη σειρά "Νόμος και Τάξη", στην οποία από το 2002 ως το 2007 υποδύθηκε τον εισαγγελέα Νέας Υόρκης Άρθουρ Μπραντς.
Έπαιξε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες, όπως: "Αδιέξοδο", "Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη", "Μέρες Κεραυνού", "Die Hard 2" και "Η Δεύτερη Ευκαιρία" ("In the Line of Fire").
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top