Στην ουρά βρήκαν το μαύρο κουτί-Δεν το'ριξαν τζιχαντιστές λέει η Ρωσία-Γιατί αντέδρασε η Κύπρος

Συγκλονίζει τον κόσμο η αεροπορική τραγωδία

Στην ουρά βρήκαν το μαύρο κουτί-Δεν το

​Πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο είναι η πτήση θανάτου του ρωσικού αεροσκάφος Airbus A-321, που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στο Όρος Σινά ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Σαρμ ελ Σέιχ -Αγία Πετρούπολη, σκοτώνοντας 224 ανθρώπους.

Ρωσικές αρχές: Δεν έχουμε στοιχεία για τα αίτια της συντριβής

Την ώρα που οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους διαμηνύουν μέσω διαδικτύου με... περηφάνια ότι αυτοί "κρύβονται" πίσω από το φριχτό δυστύχημα, οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι ακόμη δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδίδει τη συντριβή του ρωσικού Airbus A321 σε βλάβη, σε λάθος των μελών του πληρώματος ή σε εξωτερικούς παράγοντες.

«Μέχρι να υπάρξουν αξιόπιστες αποδείξεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη (η συντριβή) δεν έχει κανένα νόημα να προτείνουμε και να συζητάμε διάφορες εκδοχές» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπορίας Rosaviatsia, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Τις τελευταίες ώρες, παγκόσμιο σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί τζιχαντιστών ότι αυτοί έριξαν το αεροπλάνο αλλά και ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το Ισλαμικό κράτος και φέρεται να δείχνει την μοιραία πτώση του αεροσκάφους.

Ρώσος υπουργός Μεταφορών: Ανακριβείς οι αναφορές περί κατάρριψης του Airbus από το Ισλαμικό Κράτος

Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί εξτρεμιστών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος περί κατάρριψης του Ρωσικού Airbus δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους Αιγύπτιους συναδέλφους μας και τις αεροπορικές αρχές της χώρας αυτής. Προς το παρόν, δεν διαθέτουν καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτούς τους υπαινιγμούς», συνέχισε.

Παράλληλα και αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Αιγύπτου, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, υποστηρίζουν ότι καμία ανάμειξη δεν είχαν ένοπλα τμήματα του Ισλαμικού κράτους στη συντριβή του ρωσικού airbus στο Σινά, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι άλλο είναι το αίτιο της τραγωδίας, σημειώνοντας ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν οπλισμό για να καταφέρουν μια τέτοια τραγωδία.

«Ο τρόπος που είναι διασκορπισμένα τα συντρίμμια και τα πτώματα αποκλείει την πιθανότητα να εξερράγη το αεροπλάνο στον αέρα», είπε μία πηγή.

«Λένε ψέματα ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο»

Εν τω μεταξύ, τις αναφορές που εμφάνιζαν τη ρωσική Πολιτική Αεροπορία να ενημερώνει ότι το Airbus A-321 της εταιρείας Kogalymavia, το οποίο συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στο Σινά, χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν στον κυπριακό εναέριο χώρο (FIR), διέψευσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, Νίκος Νικολάου.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Νικολάου δήλωσε ότι η είδηση είναι ανακριβής, επισημαίνοντας ότι το Airbus χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, μισή ώρα μακριά από το FIR Λευκωσίας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το αεροσκάφος δεν είχε επαφή με τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας, ούτε με τον Πύργο Ελέγχου, επειδή βρισκόταν πολύ μακριά.

Το μαύρο κουτί θα αποκαλύψει την ΑΛΗΘΕΙΑ

Τα αίτια της τραγωδίας θα αποκαλύψει το μαύρο κουτί, το οποίο βρέθηκε στην ουρά του αεροπλάνου και έχει ήδη σταλεί για ανάλυση.

Η Πολιτική Αεροπορία της Αιγύπτου ανακοίνωσε πάντως ότι το αεροπλάνο δεν παρουσίασε προβλήματα, πριν από την απογείωση.

Δείτε επίσης:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ-Τζιχαντιστές: "Εμείς ρίξαμε το αεροσκάφος-224 άνθρωποι είναι ��εκροί δόξα το θεό!"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top