ΑΥΤΑ είναι τα πιθανά σενάρια της συντριβής του αεροσκάφους: Αεροπειρατεία ή μηχανικό πρόβλημα;

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου» λέει Αιγύπτιος αξιωματούχος

ΑΥΤΑ είναι τα πιθανά σενάρια της συντριβής του αεροσκάφους: Αεροπειρατεία ή μηχανικό πρόβλημα;

Τα αίτια που οδήγησαν στην συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Kogalymavia που πραγματοποιούσε την πτήση 7K9268 και μετέφερε 224 επιβάτες παραμένουν ακόμα άγνωστα.

Ωστόσο Αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου».

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο πιλότος στην τελευταία επικοινωνία που είχε με την αιγυπτιακή πολιτική αεροπορία, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη, ζήτησε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση και αμέσως μετά άλλαξε πορεία.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με την συντριβή του στην πολυτάραχη Χερσόνησο Σινά που ελέγχεται από τζιχαντιστές, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο αεροπειρατείας.

Αναφορές για μηχανικό πρόβλημα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή μέσα το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν 18 ετών. Αιγυπτιακά ΜΜΕ αποδίδουν τη συντριβή του σε τεχνικό πρόβλημα.

Μάλιστα, Αιγύπτιος πιλότος που ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτών του δυστυχήματος δήλωσε στο Ahram Online ότι ο πιλότος του Airbus ανέφερε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι είχε πρόβλημα και ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Η ίδια πηγή εκτίμησε ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Αλ- Αρις στο βόρειο Σινά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής υπηρεσίας αερομεταφορών, Σεργκέι Ιζβόλσκι, το αεροσκάφος έπρεπε να κάνει επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Κύπρου 23 λεπτά μετά από την απογείωσή του, κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβάτες πάνω από την Χερσόνησο του Σινά

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: ΦΩΝΕΣ παγιδευμένων επιβατών ακούστηκαν από τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top