Χωρίς συμφωνία στη Βιέννη για τον ρόλο του Άσαντ στη Συρία

8 ώρες διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις

Χωρίς συμφωνία στη Βιέννη για τον ρόλο του Άσαντ στη Συρία

Η διεθνής σύνοδος για τη συριακή κρίση, στη Βιέννη, ολοκληρώθηκε μετά από οκτάωρες διαπραγματεύσεις.

Σε αυτές, βρέθηκαν κάποια κοινά σημεία αλλά αναδύθηκε και μια σημαντική διαφωνία, αναφορικά με τον μελλοντικό ρόλο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην πολιτική διαδικασία.

Όπως ανέφερε κοινό ανακοινωθέν,στόχος παραμένει η δημιουργία μιας «αξιόπιστης, χωρίς αποκλεισμούς, μη σεχταριστικής» διακυβέρνησης στη Συρία, καθώς και κατάπαυση του πυρός στη χώρα.

Επίσης αναφέρεται σε αυτό, ότι οι χώρες που συμμετείχαν στις συνομιλίες θα προσπαθήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ενώ θα επιδιώξουν μια μεταβατική διακυβέρνηση πριν από τη διενέργεια εκλογών.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον ΟΗΕ να καλέσει τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να συμμετάσχουν σε μία πολιτική διαδικασία που «θα οδηγήσει σε μία αξιόπιστη, χωρίς αποκλεισμούς, μη σεχταριστική διακυβέρνηση που θα ακολουθηθεί από νέο Σύνταγμα και εκλογές».

Σύμφωνα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Λοράν Φαμπιούς και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, οι υπουργοί θα ξανασυναντηθούν σε δύο εβδομάδες, κατά πάσα πιθανότητα και πάλι στην αυστριακή πρωτεύουσα.

"Προσεγγίσαμε όλα τα θέματα, ακόμη και τα πιο δύσκολα. Υπάρχουν σημεία διαφωνίας, όμως κάναμε αρκετή πρόοδο ώστε να ξαναβρεθούμε σε δύο εβδομάδες", είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top