ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το παιδί-ΘΑΥΜΑ που οι βόμβες γκρέμισαν τα όνειρα του!

Το 2012 κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό και μια επίσκεψη στη NASA

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το παιδί-ΘΑΥΜΑ που οι βόμβες γκρέμισαν τα όνειρα του!

Την μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής του περνά ένα παιδί-θαύμα στην πιο τρυφερή του ηλικία!

Ο 15χρονος Αμπντάλα αλ Σαναμπάνι, ο οποίος ονειρευόταν να ηγηθεί ενός διαστημικού προγράμματος της χώρας του, της Υεμένης, κινδυνεύει να χάσει το ένα του πόδι και τα δάκτυλα του ενός χεριού του.

Το αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε ένα γαμήλιο γλέντι και κόστισε τη ζωή σε πολλούς συγγενείς του.

Ο Αμπντάλα είχε κατασκευάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο ηλιακό αυτοκίνητο το οποίο μπορούσε να μετατραπεί σε βάρκα, μια εφεύρεση χάρη στην οποία το 2012 κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό και μια επίσκεψη στη NASA.

yemen-kid-nasa.jpg
«Είμαι περήφανος. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για την Υεμένη», είχε δηλώσει ο Αμπντάλα όταν κέρδισε το βραβείο.

«Υπάρχουν πολλές ιδιοφυίες μεταξύ των μαθητών στην Υεμένη. Με τη βοήθεια του Θεού, ίσως αποκτήσουμε κάτι καλύτερο από τη NASA», έλεγε τότε.

Τώρα, όταν ρωτήθηκε αν θα παραμείνει αφοσιωμένος στις σπουδές του και στην προώθηση της επιστήμης στη χώρα του, ο νεαρός από την Υεμένη απάντησε από το κρεβάτι του νοσοκομείου στην Ιορδανία όπου νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα: «Αν το θέλει ο Θεός».

Η πρόοδος του Αμπντάλα διακόπηκε όταν ένας πύραυλος έπληξε τον χώρο όπου γινόταν ένα γαμήλιο γλέντι μελών της οικογενεία�� του στις 7 Οκτωβρίου.

«Τρεις από τους αδελφούς της γυναίκας μου έκαναν γλέντι για τους γάμους τους. Περίπου στις 9:30 το βράδυ, όταν οι νύφες έφτασαν στο σπίτι, ακούσαμε τον ήχο σαουδαραβικών αεροπλάνων να πραγματοποιούν επιδρομές με πυραύλους», δήλωσε ο πατέρας του αγοριού, ο Κάις, στο Reuters από τη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Βασιλιάς Χουσέιν στο Αμάν.

«Περίπου το 45% του σώματός του φέρει εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού. Τα πέντε δάκτυλα στο δεξί του χέρι και το αριστερό του πόδι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και οι γιατροί πρέπει να αποφασίσουν αν θα μπορέσει να τα κρατήσει ή αν θα πρέπει να ακρωτηριαστούν», πρόσθεσε ο Κάις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top