Νευρικότητα για τους επιστήμονες: Αύριο θα περάσει ένας μεγάλος ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ… ξυστά από τη Γη

Έχει διάμετρο… 400 μέτρα

​Άγχος και νευρικότητα έχει κυριεύσει τους επιστήμονες καθώς σε λίγες περισσότερες από 24 ώρες θα περάσει ένας… μεγάλος αστεροειδής ξυστά από τη Γη.

Και πριν προλάβετε να σκεφτείτε πως ήλθε το τέλος του κόσμου… να σας πούμε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος!

ImageHandler (1).jpg
Ο αστεροειδής, ο οποίος έχει διάμετρο περίπου 400 μέτρα και ονομάζεται «2015 ΤΒ145», ανακαλύφθηκε από τους αστρονόμους στις 10 Οκτωβρίου από τηλεσκόπιο στη Χαβάη.

Ο λόγος, λοιπόν, που οι επιστήμονες αγχώνονται είναι πως δεν έχουν προλάβει να τον μελετήσουν… για αυτό και ελπίζουν πως κατά το πέρασμα του… κοντά στον πλανήτη μας, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν κάποιες παραπάνω πληροφορίες.

Ας δούμε όμως κάποια εντυπωσιακά στοιχεία…. Το πέρασμα, με ταχύτητα 35 χλμ ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει αύριο το βράδυ στις 19:00 ώρα Ελλάδας σε απόσταση 480.000 χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερη από την απόσταση Γης- Σελήνης.

n-ASTEROID-large570.jpg
Πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια ένας αστεροειδής διαμέτρου δέκα χιλιομέτρων, που έπεσε στο σημερινό Μεξικό, εκτιμάται ότι εξαφάνισε το��ς δεινόσαυρους και άνοιξε το δρόμο για τα θηλαστικά και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει καμία περίπτωση για τα επόμενα 100 χρόνια να χτυπήσει κάποιος αστεροειδής τον πλανήτη μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top