Γεννήθηκε χωρίς πλήρη εγκέφαλο αλλά κατάφερε να γίνει 2 ετών και να πει «μαμά» για πρώτη φορά!

Είναι ένας πραγματικός μαχητής που έχει καταφέρει να καταπλήξει τους γιατρούς

Γεννήθηκε χωρίς πλήρη εγκέφαλο αλλά κατάφερε να γίνει 2 ετών και να πει «μαμά» για πρώτη φορά!

​Όταν γέννησε το γιο της, την ενημέρωσαν πως το μωρό πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που λέγεται «ολοπροσεγκεφαλία». Πρακτικά αυτό σήμαινε, ότι γεννήθηκε με ένα κομμάτι του εγκεφάλου που του επέτρεπε να αναπνέει και να κινείται, αλλά όχι με τον εγκέφαλο του πλήρη. Οι πιθανότητες να ζήσει ήταν ελάχιστες.

Δύο χρόνια μετά, ο Άαρον από το Λάναρσκάιρ της Σκωτίας κατέπληξε τόσο τους γιατρούς όσο και την 24χρονη μητέρα του, Έμα Μέρεϊ. Όχι μόνο κατάφερε να γιορτάσει τα δύο του χρόνια αλλά είπε και για πρώτη φορά «μαμά»!

«Όταν ο Ααρόν γεννήθηκε, μου είπαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει. Οι γιατροί μου είπαν πως αν είχε κάποιο από τα άλλα όργανά του πρόβλημα, θα ήταν σε θέση να κάνουν κάτι, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι με τον εγκέφαλο. Από την αρχή, όμως, ο Ααρών απέδειξε ότι είναι ένας πραγματικός μαχητής. Με είπε μαμά. Δεν μπορούσα να το πιστέψω» παραδέχεται η νεαρή μαμά του.

Η ίδια περιγράφει: «Με το μεγάλο γιο μου, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι ήμουν έγκυος, αλλά με τον Άαρον, είχα πάρει ελάχιστο βάρος, δεν είχα ναυτίες κα εμετούς και η περίοδος μου ερχόταν κανονικά» και προσθέτει:

«Η μαμά και ο μπαμπάς μου με πήγαν στο νοσοκομείο μέσα στη νύχτα, νομίζοντας ότι είχα σκωληκοειδίτιδα, αλλά μόλις οι γιατροί και οι νοσοκόμες μου με εξέτασαν, συνειδητοποίησα ότι ήμουν έτοιμη να γεννήσω».

Όταν γεννήθηκε, το κεφάλι του μωρού ήταν εμφανώς μεγαλύτερο από των άλλων βρεφών. Η μητέρα του δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν είχε καν προλάβει να αντιληφθεί ότι κυοφορούσε, είχε φτάσει στο σημείο να γεννήσει και μέσα σε 24 ώρες αναμενόταν να χάσει το νεογέννητό της.

2DDF284900000578-3293259-Emma_says_that_Aaron_is_adored_by_his_big_brother_Jack_who_sings-a-4_1446034401565.jpg
Φαίνεται όμως πως ο Άαρον είχε άλλα σχέδια για τη ζωή. Οι εβδομάδες περνούσαν και ο μικρός αγωνιζόταν. Από τότε, ο Αάρον κάνει καθημερινά βήματα βελτίωσης. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Τζακ, τον λατρεύει και τον φροντίζει σαν ενήλικας.

Η «ολοπροσεγκεφαλία» είναι μια γενετική ανωμαλία που επηρεάζει τον εγκέφαλο, η οποία εμφανίζεται σε περίπου 2.000- 10.000 γεννήσεις.

Η κατάστ��ση μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρή και στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μωρά πεθαίνουν πριν από τη γέννησή τους.

πηγή: Dailymail

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top