Δύο παιδιά θα μπορούν να αποκτούν πλέον τα ζευγάρια στην Κίνα

Τέλος στην πολιτ��κή του ενός παιδιού

​Τέλος στην αμφιλεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού θέτει μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες η Κίνα, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua, το Πεκίνο θα επιτρέπει πλέον σε κάθε οικογένεια να αποκτά δυο παιδιά, αίροντας τους υφιστάμενους περιορισμούς. Η απόφαση φέρεται να έχει ήδη εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Παρά τον γιγαντιαίο πληθυσμό της, που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, η Κίνα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.

-1x-1.jpg

Η μακροχρόνια μείωση των γεννήσεων μπορεί να προκαλέσει μεγάλα κενά στις ασφαλιστικές δομές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, η οποία αναπτύσσει τη μεσαία τάξη και επιχειρεί τη στροφή από μια οικονομία που στηρίζεται στη βιομηχανία σε ένα μοντέλο που βασίζεται και στην κατανάλωση.

Η πολιτική του ενός παιδιού θεσμοθετήθηκε το 1978 και κράτησε περίπου 36 χρόνια, είχε υιοθετηθεί προκειμένου να περιορίσει τον μεγάλο αριθμό γεννήσεων ανά γυναίκα, καθώς πιστευόταν πως ο μεγάλος αριθμός τέκνων καθυστερεί την ανάπτυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top