Φράχτη για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες σηκώνει η Αυστρία

«Πυρά» από το εσωτερικό της χώρας, αλλά και την Γερμανία

Φράχτη για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες σηκώνει η Αυστρία

Την απόφαση της Αυστρίας να υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία προκειμένου να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ - Λάιτνερ.

«Στόχος είναι η συντεταγμένη και ελεγχόμενη είσοδος στη χώρα μας και όχι το κλείσιμο των συνόρων», υποστήριξε η κα. Λάιτνερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Oe1 και πρόσθεσε: «τις τελευταίες εβδομάδες ομάδες προσφύγων εμφανίστηκαν ανυπόμονοι, επιθετικοί… θέλουμε να λάβουμε όλες τις προφυλάξεις».

Αν και η υπουργός δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη μορφή του φράχτη, μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν πως θα έχει μήκος αρκετά χιλιόμετρα και θα εκτείνεται από την μία πλευρά ως την άλλη του μεθοριακού περάσματος μεταξύ Αυστρίας και Σλοβενίας.

Εκτός από τις επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας, τα σχέδια για φράχτη προκάλεσαν «βολές» και από το Βερολίνο, με την γερμανική κυβέρνηση να κατηγορεί την Βιέννη ότι οδηγεί πρόσφυγες στα σύνορα αφού βραδιάσει ώστε να μπορέσουν να περάσουν στο έδαφος της Γερμανίας.

«Η συμπεριφορά της Αυστρίας τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν σύμφωνη με την ορθή διαδικασία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ και συνέχισε: «παρατηρήσαμε ότι πρόσφυγες, χωρίς προειδοποίηση και αφού βραδιάσει, οδηγούνται στα γερμανικά σύνορα χωρίς καθόλου προμήθειες ούτε πρόνοια. Υπήρξαν εντατικές επαφές. Η Αυστρία συμφώνησε χθες να επιστρέψει σε μια κανονική διαδικασία. Περιμένω ότι αυτό θα συμβεί αμέσως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top