Τουρκία: Οργή για τον θάνατο της 25χρονης Ντιλέκ Ντογάν από σφαίρα αστυνομικού

«Όρμησαν στο σπίτι μας και πυροβόλησαν την κόρη μου»

Τουρκία: Οργή για τον θάνατο της 25χρονης Ντιλέκ Ντογάν από σφαίρα αστυνομικού

Σάλο και οργή στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 25χρονης Ντιλέκ Ντογάν στην Τουρκία. Η νεαρή κοπέλα, που ανήκε στη μειονότητα των Αλεβιτών, άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Κυριακής, έχοντας δεχθεί πυρά αστυνομικών στο στήθος, στις 18 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομική επιχείρηση, είχε στόχο το εκτός νόμου ακροαριστερό κόμμα DHKP-C.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονιών της, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην οικογενειακή οικία και η νεαρή γυναίκα τους ζήτησε να μην εισέλθουν φορώντας τα παπούτσια τους. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και ένας εξ αυτών την πυροβόλησε.

thumbnail.jpg
«Όρμησαν στο σπίτι μας και πυροβόλησαν την κόρη μου. Θυμάμαι το πρόσωπο του αστυνομικού. Θα έπρεπε να φέρουν τον δολοφόνο της κόρης μου εδώ. Είναι δειλοί» είπε η μητέρα. Ο αδελφός της κατήγγειλε ότι «έκρυψαν το σώμα της από εμάς και προσπαθούν ακόμα και να μας πουν πού να τη θάψουμε». Οι δικηγόροι της οικογένειας δήλωσαν ότι ο δολοφόνος της Ντογάν είναι το ΑΚΡ- το κόμμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά της η αστυνομία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής μεταξύ ενός ασ��υνομικού και ενός μέλους της οικογένειάς της που προσπάθησε να του πάρει το όπλο.

CSLzquoWEAEbU55.jpg
Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από μέρους χρηστών των ιστότοπων κοινωνικών δικτύων.

dilek-dogan.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top