ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: αστυνομικοί βασάνισαν μέχρι… ΘΑΝΑΤΟΥ κρατούμενο!

Συνελήφθησαν 8 άνδρες

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: αστυνομικοί βασάνισαν μέχρι… ΘΑΝΑΤΟΥ κρατούμενο!

​Οκτώ Μαροκινοί αστυνομικοί συνελήφθησαν το Σάββατο κατόπιν σχετικής εντολής που εξέδωσε η δικαιοσύνη του Μαρόκου διότι κατηγορούνται ότι βασάνισαν μέχρι θανάτου έναν κρατούμενο, όπως μετέδωσαν σήμερα ΜΜΕ της χώρας.

Η σύλληψη και η προφυλάκιση των οκτώ αστυνομικών οι οποίοι ενέχονται στην υπόθεση του βασανισμού ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο, διατάχθηκε το Σάββατο από τον εισαγγελέα της πόλης Καζαμπλάνκα (κεντρικό Μαρόκο), σύμφωνα με τις εφημερίδες Ασάμπαχ και Αλ Άχνταθ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η δικαιοσύνη αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των οκτώ αστυνομικών για τον «βασανισμό ενός προσώπου με καταφυγή στη βία που οδήγησε στον θάνατό του».

Το νεαρό θύμα είχε συλληφθεί το βράδυ της 31ης Αυγούστου, ενώ τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, και τέθηκε υπό κράτηση σε ένα α��τυνομικό τμήμα, πριν διακομιστεί σε ένα νοσοκομείο, όπου πέθανε.

Η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία υποβλήθηκε η σορός του νεαρού έδειξε πως ο θάνατός του οφειλόταν σε τραύματα που υπέστη ενόσω κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα.

Η διεύθυνση ασφαλείας της Βιλάγια (του κυβερνείου) της Καζαμπλάνκας ανέφερε όσον αφορά τον θάνατο του νεαρού άνδρα ότι υπέκυψε διότι χτύπησε εσκεμμένα το κεφάλι του στις μπάρες του κελιού του αστυνομικού τμήματος όπου κρατείτο, πριν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top