ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά ΣΥΝΕΒΗ: Το νεογέννητο παιδί του είναι του αγέννητου αδελφού του

Πήγαν να κάνουν τεστ πατρότητας και βρέθηκαν προ εκπλήξεων

Το απίστευτο… συνέβη πριν λίγες μέρες στην Ουάσινγκτον, όπου ένας πατέρας ανακάλυψε πως το παιδί του έχει το… DNA του αγέννητου αδελφού του!

Μπερδευτήκατε έτσι δεν είναι; Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη… Το ζευγάρι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, απέκτησε το μωράκι τους με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ωστόσο, το ότι η ομάδα αίματος του γιου τους δεν ταίριαζε ούτε με αυτή του πατέρα ούτε με της μητέρας τους έβαλε σε σκέψεις…

Πίστεψαν πως η κλινική έκανε κάποιο λάθος και χρησιμοποίησε λάθος σπέρμα… αλλά τελικά τα πράγματα φαίνεται πως ήταν πιο απλά όσο και μπερδεμένα. Η κλινική τους εξήγησε πως εκείνος ήταν ο μόνος λευκός δότης εκείνη την ημέρα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιο λάθος.

Τότε, οι ταραγμένοι γονείς πήγαν στην κλινική 23andMe που πραγματοποιεί γενετικούς ελέγχους. Κανείς όμως δεν περίμενε αυτό που έμελλε να συμβεί… Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το DNA στο σπέρμα του πατέρα δεν προήλθε από αυτόν, αλλά από τον (αγέννητο) δίδυμο αδελφό του που είχε απορροφηθεί στη μήτρα της μητέρας τους.

Όπως λένε οι γιατροί, πολλές εγκυμοσύνες ξεκινούν με πολλαπλά έμβρυα και μερικές φορές το DNA από τον χαμένο αδελφό απορροφάται από το επιζών έμβρυο, αφήνοντας τμήματα του γενετικού του κώδικα σε αυτό που τελικά θα γεννηθεί.

Η σπάνια αυτή ανωμαλία όπου δύο γονιμοποιημένα ωάρια μπορούν να συγχωνευθούν σε ένα ονομάζεται χιμαιρισμός και οι οργανισμοί που αποτελούνται από γενετικά ανόμοιους ιστούς ονομάζονται χίμαιρες.

Εν ολίγοις στην συγκεκριμένη πολύ σπάνια περίπτωση, ναι μεν γιος και πατέρας είναι γενετικά συνδεδεμένοι, αλλά ο πατέρας του παιδιού είναι ο... αγέννητος θείος του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top