Η πιο επικίνδυνη φυλακή: Οι κρατούμενοι πωλούν ναρκωτικά, βιάζουν, αλλά ζουν με τα παιδιά τους

Έχει δικούς της κανόνες

Στα «άδυτα» της πιο παράξενης κι επικίνδυνης φυλακής στον κόσμο μας βάζει η Daily Mail. Εκεί, όπου η παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών γίνεται ανοιχτά, τα παιδιά κυκλοφορούν σαν στο σπίτι τους μαζί με τους κατάδικους γονείς τους και οι κρατούμενοι εφαρμόζουν τους δικούς τους –άγριους- κανόνες δικαιοσύνης.

kyuk.jpg


Το ιδιαίτερο αυτό μέρος εν ονόματι San Pedro, βρίσκεται στην καρδιά των βουνών της πόλης La Paz στη δυτική Βολιβία και «φιλοξενεί» 3.000 άνδρες κρατούμενους. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του ιδρύματος δεν ανακατεύονται με τα ζητήματα των φυλακισμένων και έχουν μοναδική αρμοδιότητα να αποτρέπουν τις αποδράσεις.

Η φυλακή έγινε διάσημη από το βιβλίο «Marching Powder» του 2003 και ο συγγραφέας του, ο Αυστραλός δημοσιογράφος Rusty Young, επέστρεψε εκεί για την εκπομπή Sunday Night του Seven. Το βιβλίο έριχνε φως στο εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών στη φυλακή.

Οι κρατούμενοι καλούνται να πληρώνουν το κελί τους και την τροφή τους, να εργάζονται στην κουζίνα, να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν, να έχουν ακόμα και… «καταστήματα» από όπου αντλούν πόρους. Βέβαια, τα πολλά λεφτά βγαίνουν με τα ναρκωτικά!

Καθώς δεν υπάρχουν φρουροί μέσα στη φυλακή και οι υπάρχοντες στο εξωτερικό δέχονται δωροδοκίες για να επιτρέψουν τη μεταφορά προμηθειών, η παραγωγή ναρκωτικών γίνεται ευκολότερη. Μάλιστα μέρος της πιο καθαρής κοκαΐνης που διακινείται στη χώρα παράγεται και πωλείται εντός της φυλακής.

hjkghjkg.jpg

Εκτός από ναρκωτικά, στη φυλακή κυκλοφορούν και… παιδιά που κινούνται ελεύθερα στους χώρους και παίζουν βιντεοπαιχνίδια στα κελιά των κρατουμένων. Αυτό συμβαίνει διότι οι οικογένειες των κρατούμενων είναι ασφαλέστερες μέσα στη φυλακή, εν αντιθέσει με την «έξω ζωή», όπου θεωρούνται εύκολοι στόχοι.

Υπάρχουν ωστόσο και περιστατικά βίας εντός του San Pedro. Το 2013 ένα 12χρονο κορίτσι έμεινε έγκυος μετά τον ομαδικό βιασμό της από άνδρες της φυλακής!

Αυτές οι επιθέσεις, όμως, δεν μένουν ατιμώρητες! Στη φυλακή υπάρχουν κανόνες: Οι βιαστές και όσοι παρενοχλούν παιδιά αντιμετωπίζονται με μηδενική ανοχή από το «συμβούλιο» των κρατουμένων.

Οι δράστες μεταφέρονται σε μια μικρή «πισίνα» από τσιμέντο όπου τους χτυπούν, τους μαχαιρώνουν και τους κάνουν ηλεκτροπληξία μέχρι θανάτου, μπροστά στα μάτια των υπολοίπων!

Τέλος, το γεγονός πως η «χρηματοδότηση» της φυλακής γίνεται από τους ίδιους τους κρατούμενους την καθιστά ένα «φθηνό» μοντέλο σωφρονισμού κι έτσι η κυβέρνηση της Βολιβίας, μιας από τις φτωχότερες χώρες της Νότιας Αμερικής, δεν παρεμβαίνει.

Δείτε το βίντεο… Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top