Θα σας ΚΑΘΗΛΩΣΕ��: Μαύρη διαστημική τρύπα «καταπίνει» ένα αστέρι

Ένα εκπληκτικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η NASA

​Πρόκειται ίσως για μία από τις πιο… βίαιες στιγμές του διαστήματος, ωστόσο είναι καθηλωτική. Μια μαύρη τρύπα… «καταβροχθίζει» ένα αστέρι και το διάστημα γεμίζει χρώματα!

Όπως βλέπετε στο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε η NASA, ένα αστέρι περνάει κοντά από τη μαύ��η τρύπα… Εκείνη αρχίζει και το έλκει με δύναμη! Αρχίζει να καταπίνει το υλικό του πολύ γρήγορα. Ωστόσο, δεν μπορεί να κρατήσει αυτό το ρυθμό και έτσι αποβάλλει ένα μέρος του υλικού πάλι έξω.

θιγπ.jpg
Η βαρύτητα της μαύρης τρύπας προκαλεί έντονες παλιρροϊκές δυνάμεις προκειμένου να τραβήξει το αστέρι. Κάποιες από αυτές απορροφούνται από τη μαύρη τρύπα, αλλά ορισμένες από αυτές πετιούνται έξω στο διάστημα σε υψηλές ταχύτητες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαύρες τρύπες αποτελούν ακόμη μυστήριο για τους επιστήμονες. Πριν λίγους μήνες ο φημισμένος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ είχε αναφέρει ότι κάτι το οποί�� απορροφάται μέσα σε μια μαύρη τρύπα δεν μπορεί να χαθεί για πάντα, αλλά αντίθετα μπορεί να εμφανιστεί σε ένα εναλλακτικό σύμπαν.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top