ΤΡΕΙΣ νεκροί από την επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο στη Σουηδία

Ο δράστης ήταν ένας 21χρονος

​Ένας μασκοφόρος, οπλισμένος με ένα σπαθί, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο σήμερα σε ένα σχολείο στη νοτιοδυτική Σουηδία πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Ο δράστης φορούσε μια μάσκα που θύμιζε τον Νταρθ Βέιντερ, τον έκπτωτο τζεντάι του «Πολέμου των Άστρων», εισέβαλε στο σχολείο και επιτέθηκε σε πολλούς μαθητές και καθηγητές. Τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Η τραγωδία αυτή, γεγονός σπάνιο για τη Σουηδία, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Τρολχάταν, μια βιομηχανική πόλη που απέχει μία ώρα βορείως του Γκέτεμποργκ. Στο σχολείο που έβαλε στο στόχαστρό του ο μασκοφόρος φοιτούν περίπου 400 μαθητές, μεταξύ των οποίων και πολλοί νεαροί μετανάστες που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα.

Ο δράστης ήταν ηλικίας 21 ετών και καταγόταν από το Τρολχάταν, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του.

«Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός», είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Θορντ Χάραλντσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο νεαρός είχε δεχτεί δύο σφαίρες από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σχολείο και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Σοκαρισμένοι ακόμη από τα γεγονότα, πολλοί μαθητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο τους και αντάλλαζαν τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο νεαρός «Νταρθ Βέιντερ» είχε ποζάρει μαζί τους λίγα λεπτά πριν σπείρει τον θά��ατο.

Αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν έρευνα στο σπίτι του δράστη εντός της ημέρας.

Το σχολείο Κρόναν βρίσκεται σε μια λαϊκή συνοικία και θεωρείται «υποβαθμισμένο». Σε μια έκθεση της γενικής επιθεώρησης εθνικής εκπαίδευσης γινόταν λόγος για την ανεπάρκεια των μέτρων ασφαλείας απέναντι στις πιθανές "εξωτερικές απειλές" αλλά και για κακές συνθήκες διδασκαλίας γενικότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top