Ο 6χρονος που έγινε σύμβολο χιλιάδων αδικοχαμένων αμάχων: «Μην με θάψετε… »

Χτυπήθηκε από ρουκέτα ενώ έπαιζε-Προσοχή ΣΚΛΗΡΟ βίντεο

​Το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση αλλά και οργή, κάνει ένα βίντεο που δείχνει ένα νεαρό αγόρι από την Υεμένη τραυματισμένο μετά από έκρηξη ρουκέτας, να παρακαλά τους γιατρούς να μην το θάψουν.

Το βίντεο έχει πάνω από 50.000 views στο Facebook ενώ το αγόρι έχει μετατραπεί σε σύμβολο του δράματος για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Υεμένη, λόγω του πολέμου.

Ο 6χρονος Fareed Shawky τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν μία ρουκέτα έπληξε στις 13 Οκτωβρίου κατοικημένη περιοχή στην πόλη Τάιζ. Εκείνη την ώρα ο μικρός έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στην γειτονιά.

Υπέστη τραύματα στο κεφάλι και το σώμα και είχε εσωτερική αιμορραγία.

naiffm2.jpg

Στο βίντεο φαίνεται ο μικρούλης ξαπλωμένος στο νοσοκομείο να παρακαλεί τους γιατρούς: «Μην με θάψετε… » ενώ τα δάκρυα κυλούν στο πρόσωπό του.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν όμως ο Fareed λίγες μέρες μετά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο μικρός ενέπνευσε χιλιάδες χρήστες των social media, που χρησιμοποιούν την παράκληση του παιδιού ζητώντας να τερματιστεί η αιματοχυσία στη χώρα.

«Όπως ο θάνατος του μικρού Αϊλάν περικλείει την τραγωδία του συριακού λαού, η έκκληση του Fareed περικλείει όλη την τραγωδία του λαού της Υεμένης», έγραψε ακτιβιστής στο Facebook.

Πηγή: ΒΒC

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top