ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: δείτε τον ουρανό να βάφεται… πράσινος!

Το εντυπωσιακό θέαμα από το βόρειο σέλας που κάνει τον γύρο του κόσμου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο με το βόρειο σέλας κατέγραψε Νορβηγός οπερατέρ, απαθανατίζοντας, όχι μόνο το υπερκόσμιο πράσινο χρώμα του ουρανού, αλλά και ένα κοπάδι φαλαινών να κολυμπούν κάτω από αυτό!

Ο Χάραλντ Άλμπριγκστεν, οπερατέρ του νορβηγικού καναλιού NRK, κατάφερε να «αιχμαλωτίσει» με την κάμερά του το υπερθέαμα της φύσης και το βίντεό του κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι εντυπωσιακές εικόνες τραβήχτηκαν στις αρχές του μήνα, κοντά στο νησί Κβαλόια, στη βόρεια Νορβηγία, τη στιγμή, μάλιστα, που το βόρειο σέλας είναι δύσκολο να απαθανατιστεί, καθώς δεν συμβαίνει σε σταθερές ώρες της ημέρας.

Το σέλας είναι ένα φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο βόρειο ημισφαίριο, όσο και στο νότιο (βόρειο και νότιο σέλας, αντίστοιχα). Η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων στον ουρανό, που εμφανίζονται αιφνιδιαστικά, οφείλεται στη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων (κυρίως ηλεκτρονίων, αλλά και πρωτονίων) από το διάστημα, τα οποία παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της Γης, μετακινούνται προς το βόρειο πόλο και, τελικά, αντιδρούν με τα σωματίδια της ατμόσφαιρας.

Δείτε στο βίντεο το εντυπωσιακό θέαμα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top