ΣΑΛΟΣ: Μαθητές δημοτικού στη Γαλλία φωτογραφίζονται με… όπλα εφόδου

Για… «εκπαιδευτικούς λόγους»

ΣΑΛΟΣ: Μαθητές δημοτικού στη Γαλλία φωτογραφίζονται με… όπλα εφόδου

Σάλο προκάλεσε ένα εργαστήριο σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Νότιας Γαλλίας, όπου παιδιά ηλικίας 10 ετών και κάτω, συμμετείχαν σε άσκηση κρατώντας τουφέκια εφόδου, τα οποία –ευτυχώς- δεν ήταν γεμάτα.

Το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του εν λόγω δημοτικού.

Πάντως η περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, αν και κάλεσε τους δασκάλους να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα διαμείφθηκαν στο σχολείο, εκτίμησε πως η άσκηση αυτή οφειλόταν στον ενθουσιασμό που έδειξαν τα παιδιά και πως δεν επρόκειτο για μια ενέργεια με ύποπτους σκοπούς.

Το περιστατικό πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, ένεκα μιας φωτογραφίας που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι απεικονίζει πάνω από δέκα παιδιά σε πρηνή θέση στο έδαφος, με τα παιδικά τους δαχτυλάκια στις σκανδάλες τουφεκιών εφόδου Famas.

ηξφηξφγηξφηξ.jpg

Οι εκπαιδευτικές αρχές αντέδρασαν έντονα, ανακοινώνοντας πως οι δάσκαλοι του σχολείου όπου σημειώθηκε το περιστατικό κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

«Πρόκειται για σαφές παιδαγωγικό σφάλμα», δήλωσε ο Αλμπέρ Ζεγκέρ, στέλεχος της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης στην οποία υπόκειται το σχολείο, σημειώνοντας πως είναι πιθανή η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.

Αρκετοί έφεδροι του στρατού έλαβαν μέρος στο εργαστήριο, που είχε σκοπό να εξηγήσει την καθημερινή ζωή στις ένοπλες δυνάμεις σε νεαρούς μαθητές στο σχολείο στο Φλαστρόφ, ένα χωριό με περίπου 300 κατοίκους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, να γευτούν το συσσίτιο των στρατιωτών και να κρατήσουν πιστόλια και τουφέκια εφόδου χωρίς σφαίρες.

υξφξγηξφξ.jpg

«Σύμφωνα με τους γονείς, κανένα παιδί δεν αισθάνεται ψυχικά τραυματισμένο από το συμβάν. Αυτό που τους προκαλεί ψυχικό τραύμα είναι ο τρόπος που καλύπτεται το γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Ζεγκέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top