Trafficking σκυλιών: Συμμορίες πωλούν παράνομα άρρωστα κουτάβια και κάνουν περιουσία!

Τα ζώα ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες

Trafficking σκυλιών: Συμμορίες πωλούν παράνομα άρρωστα κουτάβια και κάνουν περιουσία!

​Σοκ και οργή προκαλεί η είδηση ότι υπάρχουν συμμορίες που βγάζουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες πουλώντας κουτάβια τα οποία φέρνουν στην Βρετανία παράνομα. Τα ζώα διακινούνται μέσω Ιρλανδίας και Aνατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη Daily Mirror, σκυλιά που κουβαλούν αρρώστιες όπως λύσσα και που ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες φτάνουν στην χώρα με ψεύτικα χαρτιά.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Ιαν Μπρίγκς, από τη Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της RSPCA, είπε ότι υπάρχουν περίπου 100 τέτοιες συμμορίες στη Βρετανία που λειτουργούν όπως τα καρτέλ ναρκωτικών. «Οι συμμορίες φτιάχνουν πλαστά έγγραφα για τα σκυλιά και παραποιημένες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη για να μοιάζουν σαν νόμιμες επιχειρήσεις. Εκτιμούμε ότι αυτή η παράνομη βιομηχανία αποφέρει κέρδος άνω των 100.000.000 λιρών» πρόσθεσε.

«Οι συμμορίες προσποιούνται ότι είναι νόμιμοι κτηνοτρόφοι, ��λλά κρύβουν το γεγονός ότι πουλάνε εκατοντάδες σκυλιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η υγεία τους. Τελικά οι νέοι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με υπέρογκους λογαριασμούς στον κτηνίατρο ή ο σκύλος πεθαίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες» εξηγεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top