Νεαρή γεννήθηκε χωρίς πόδια λόγω Τσέρνομπιλ και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της

Μια απίστευτη ιστορία- Σπουδαίο μάθημα ζωής

​Η ζωή της Τατσιάνα Κβίτσο μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν ήταν… ωστόσο κατάφερε με τη δύναμη της θέλησης να πάει κόντρα σε όλα τα εμπόδια, ακόμη και τα φυσικά, και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα- ασχολήθηκε με τον αθλητισμό!


Η 24χονη από την Ουκρανία γεννήθηκε το 1990, τέσσερα χρόνια δηλαδή μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ… Λόγω της ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα, γεννήθηκε χωρίς πόδια και με τέσσερα δάχτυλα στο κάθε της χέρι.


Σαν αν μην έφτανε αυτό… οι γονείς της ήταν πολύ φτωχοί και για αυτό την άφησαν σε ένα ορφανοτροφείο στη Λευκορωσία! Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά επέστρεψαν να πάρουν το παιδί τους πίσω.


Η τύχη θα της χαμογελάσει στην ηλικία των έξι ετών… Ένα αμερικανικό πρόγραμμα θα της χαρίσει τα πρώτα της προσθετικά άκρα. Θα περπατήσει για πρώτη φόρα… Ο δρόμος για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα της έχει ανοίξει.


Θα αρχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό και πλέον είναι δρομέας. Μάλιστα, έχει πάρει μέρος και σε διαγωνισμούς body building.


Όπως αναφέρει η ίδια δεν κρατά κακία στους γονείς της που την εγκατέλειψαν όταν ήταν βρέφος, αφού πιστεύει ότι είχαν το συμφέρον της κατά νου. Θεωρεί επίσης ότι η αναπηρία της έχει και μία καλή πλευρά, αφού την έχει κάνει πιο δυνατή και παθιασμένη για τη ζωή.


«Μερικές φορές εύχομαι να είχα πόδια για να φοράω τακούνια», λέει χαριτολογώντας και συμπληρώνει: «Ωστόσο, αν είχα πόδια δεν νομίζω να ήμουν τόσο παθιασμένη όσο είμαι σήμερα. Είμαι δυνατή σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά και νομίζω ότι αυτό το οφείλω στην αναπηρία μου».